Ostani doma
Dianine kreacije na tanjuru iznenadila goste: 'Nismo očekivali da će večera biti ovakav nivo!'
RTL

Umjetnička (d)jela

Dianine kreacije na tanjuru iznenadila goste: 'Nismo očekivali da će večera biti ovakav nivo!'

U srijedu navečer u showu 'Večera za 5 na selu' kuhala je riječka umjetnica Diana Rosandić Živković koja je svoju kreativnost pretočila u ponuđena jela, no ipak joj se neće ispuniti san o pobjedi jer je Doris i dalje u vodstvu.

Domaćica Diana dočekala je svoje goste na prekrasnoj terasi s pogledom na Kvarner pa im je ponudila aperitiv u šalicama za kavu, a svi su pohvalili njezin izgled i srdačnost.

Nakon kratkog zagrijavanja s domaćom rakijicom, društvo se preselilo za stol pa im je Diana za predjelo ponudila fritaju s divljim šparogama te pršut i sir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Lijepo posluženo na drvu, fino dekorirano, no klasika po pitanju sadržaja, ali vrhunski“, pohvalio je Željko izgled jela, dok s okusom nije bio nešto zadovoljan: „Pršut nije bio dovoljno suh, bio je mljackav, a maslina kupovna iz tegle, nije domaća, prepoznajem to po teksturi.“ S druge strane, Dalibor je bio oduševljen okusom fritaje koju je čak i Tea pohvalila, iako ne voli šparoge.

Za glavno jelo Diana je poslužila Pijanog divljeg morona – gulaš s tri vrste mesa i pivom od kestena maruna, odakle je i došlo ime jela.

„Okus pogođen, začini pogođeni, čista desetka!“ pohvalio je Željko kojem se jelo svidjelo, baš kao i Daliboru, dok je Tei i Doris gulaš bio dobar, a palenta – sirova.

Za desert je bio ponuđen Medeni triptih – slastica od kesten pirea, vanilije, čokolade i meda.

„Desert je izgledao malo umjetnički, ajmo to tako reći, nije izgledao 'apetitlih', kako bi rekla Željka Klemenčić“, komentirala je Doris, no priznala je da je okus bio – odličan. Na kraju večere krenula je glazba i pjesma pa su u veselom tonu krenuli na ocjenjivanje.

„Sve skupa je bilo jako dobro, mislim da nismo očekivali da će večera biti ovakav nivo“, priznao je Željko koji je Dianu nagradio devetkom, dok joj je Tea dala čistu desetku: „Bez ikakvih zamjerki, sve je bilo super!“

Dalibor joj je dao ocjenu 8, baš kao i Doris: „Domaćica je bila super, sve je bilo u redu, no predjelo je bilo mrvicu prejednostavno i palenta sirova, ali desert odličan!“ Tako je Diana dobila ukupno 35 bodova, što joj nije dovoljno da ispuni svoj san o pobjedi jer i dalje vodi Doris s 38 bodova.

Što će sutra Željko skuhati i može li on pripremiti bolju večeru – pogledajte u četvrtak u 20.15 sati na RTL-u!

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!