Ostani doma
'Večera za 5 na selu' - najgledaniji format svih pet radnih dana! A sada stižu - Dubrovčani!
RTL

Omiljena emisija

'Večera za 5 na selu' - najgledaniji format svih pet radnih dana! A sada stižu - Dubrovčani!

Fantastična 'Večera za 5 na selu' je tijekom proteklog tjedna privukla velik broj gledatelja koji su s velikim interesom pratili što će pripremiti kandidati iz Slavonskog Broda i okolice. Show ide dalje, a u idućem tjednu kuha ekipa iz Dubrovnika i okolice.

Nova epizoda 'Večere za 5 na selu' koja je u petak navečer bila veliko finale slavonskog tjedna privukla je, prema prvim neslužbenim rezultatima, više od pola milijuna gledatelja u ukupnoj populaciji, dok je najgledaniji trenutak bio proglašenje tjednog pobjednika sa 601.486 ili 16% AMR-a u ukupnoj populaciji. Uz to, 'Večera za 5 na selu' bila je i najgledaniji format u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina. 

Osim RTL-ova omiljenog kulinarskog showa, veliki interes izazvao je i popularni sociološki eksperiment 'Brak na prvu', koji je sinoć u prosjeku pratilo 330 tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji. Tako je RTL bio najgledanija nacionalna televizija u udarnom terminu s udjelom gledanosti od 27.3% u ukupnoj populaciji (prvi konkurent 22.1%), ali i u ciljnoj skupini od 18 do 49, s udjelom gledanosti od 26.1% (prvi konkurent 20.3%).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A u novom tjednu 'Večere za 5 na selu' kuhat će zanimljivi kandidati iz Dubrovnika i okolice. Gledateljima će se predstaviti zubna tehničarka Ivana Bačić, kontrolor leta Matej Oroz, turistička voditeljica iz Brazila Priscila Zumpano Martinović, glazbenik Zoran Kosović i turistička djelatnica Karlotti Bender.

Ivana Bačić (39)

Ivana je po zanimanju zubna tehničarka te ima 39 godina i dolazi iz mjesta Mlini pokraj Dubrovnika. Vesela je, zabavna, opuštena i duhovita pa se nada da će se brzo uklopiti u ovotjednu ekipu i da će se dobro zabaviti. U emisiju 'Večera za 5 na selu' prijavila se upravo zbog zabave, ali i kuhanja. Naime, smatra se odličnom kuharicom, a najčešće priprema tradicionalna jela. U slobodno vrijeme pravi torte, uči šivati vez i bavi se glazbom te je njezino umjetničko ime DJ Ivess pa gosti od nje svakako mogu očekivati zanimljivu večeru.

Matej Oroz (27)

Matej je 27-godišnji kontrolor leta iz Dubrovnika, a u show se prijavio jer je osjetio potrebu da pokaže i testira svoje kulinarsko znanje te upozna nove ljude. Sebe opisuje kao gradsko dijete uvijek spremno za zabavu, kaže da je druželjubiv i otvoren za nova iskustva. Ističe da poštuje tradiciju, ali u modernom ruhu pa će vjerojatno i njegov jelovnik biti spoj tradicije i modernog. Najdraže jelo mu je pašticada, a voli francusku kuhinju. Osim kuhanja, zanima ga još moda i uređenje interijera pa će zasigurno puno pažnje pridati dekoraciji jela i stola.

Priscila Zumpano Martinović (40)

Priscila ima 40 godina i dolazi iz Brazila, a trenutačno živi u Dubrovniku sa svojim suprugom te radi kao turistički vodič. Vrlo je simpatična i komunikativna osoba, a u Brazilu je jedno vrijeme radila na televiziji pa joj kuhanje pred kamerama neće biti velika nepoznanica. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se kako bi upoznala nove ljude i kušala nova, ali i tradicionalna hrvatska jela. U slobodno vrijeme voli čitati, proučava povijest grada Dubrovnika, ali i cijele Hrvatske. Preferira mediteransku i brazilsku kuhinju te će biti zanimljivo vidjeti kako će kandidati ocijeniti brazilsku večeru u Dubrovniku.

Zoran Kosović (53)

Zoran je glazbenik i učitelj glazbe iz naselja Mokošica u Dubrovniku te ima 53 godine. Od emisije očekuje lijepo i opušteno druženje te se nada da će takvu atmosferu gostima pružiti na svojoj večeri. Zoran rado uživa u dobrom vinu, dobroj hrani, druženju s prijateljima i sviranju harmonike. Za sebe kaže da je tvrdoglav, ali društven i pomalo samozatajan. Najdraže jelo su mu ribe na gradele i najčešće kuha upravo morska jela, a preferira mediteransku kuhinju.

Karlotti Bender (59)

Karlotti je 59-godišnja turistička djelatnica koja za sebe kaže da je tipična Dalmatinka - direktna, otkačena, komunikativna i samostalna. U 'Večeru za 5 na selu' se, kao i ostali kandidati, prijavila prvenstveno kako bi stekla novo iskustvo i zbog upoznavanja novih ljudi. Preferira mediteransku kuhinju, a najviše voli jesti ribu jer ne jede meso, no probat će ga kod ostalih kandidata. Kao svoje vrline u kuhinji ističe brzinu i dobru organizaciju pa se nada da će bez problema pripremiti tri slijeda za svoje goste.

Što će novi kandidati kuhati i kakvi će biti kao gosti ili domaćini - pogledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

  • Večera za 5 na selu

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!