Ostani doma
Matej je fenomenalno odradio večeru i zasluženo dobio četiri desetke: 'Sve je bilo besprijekorno'
RTL

PRAVA GOZBA

Matej je fenomenalno odradio večeru i zasluženo dobio četiri desetke: 'Sve je bilo besprijekorno'

Danas je u 'Večeri za 5 na selu' u Dubrovniku i okolici domaćin bio najmlađi kandidat tjedna, 27-godišnji kontrolor leta Matej. „Nadam se da mogu pripremiti morski meni i bolje od rođenih Dubrovčana“, rekao je Zagrepčanin koji u Dubrovniku živi četiri godine.

Pripremio je jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Termički raspašoj, glavnog jela jelo Riblja furtutma i deserta Voćni kuršlus, a gosti su naposljetku bili istinski oduševljeni i cjelokupnom večerom i domaćinom. Naime, atmosfera je bila sjajna, svi su se odlično zabavili, a sudeći po komentarima, dobro su se i najeli pa su ga gosti nagradili s maksimalnih 40 bodova.

Dobro raspoloženi gosti su na putu do Mateja ponavljali imena današnjih jela kako bi ih Priscila upamtila. „Nisam mogla pročitati nijedno“, rekla je simpatična Brazilka. Matej ih je dočekao s kamenicama i pjenušcem, a premda ih Ivana ne jede, probala je jednu jer se domaćin stvarno potrudio. „Kamenice su bile perfektne, sve je bilo super“, komentirao je Zoran.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo Matejevo jelo bila je viška pogača uz koju je poslužio sir. „Savršeno! Nemam nijednu zamjerku“, rekla je Ivana, a Priscila je otkrila kako nešto slično prave u Brazilu pa se osjećala kao da je došla doma. Svima se svidjelo predjelo, a za glavno jelo domaćin je poslužio brudet, što je goste ugodno iznenadilo. „Stvarno je bilo ukusno“, rekla je Ivana, a i ostali su gosti dijelili njezino mišljenje.

Za desert je Matej poslužio Pavlove tortice. „Savršeno!“ rekla je Karloti, a Zoran dodao: „Nemam nikakve zamjerke, sve pet.“ Domaćin je poželio da mu gosti za iznenađenje otpjevaju neku dalmatinsku pjesmu, ali prije toga svatko je dobio svoj balon s helijem, što je sve nasmijalo do suza.

Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matej je za svoju večeru dobio četiri desetke zato što je oduševio i svojim jelima i gostoprimstvom. „Sve je bilo besprijekorno, Mateju svaka čast“, rekao je Zoran, a isto su mislili i ostali gosti.

Sutra kuha Brazilka Priscila, a hoće li pripremati specijalitete svoga kraja ili će se odlučiti za neki dubrovački recept - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.

  • Večera za 5 na selu

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!