Ostani doma
Iz Brazila se preselila u Dubrovnik: 'Zavoljela sam ga na prvi pogled, volim ovu kulturu i način života, no hrvatski je težak jezik'
RTL

Sve zbog ljubavi

Iz Brazila se preselila u Dubrovnik: 'Zavoljela sam ga na prvi pogled, volim ovu kulturu i način života, no hrvatski je težak jezik'

Današnja domaćica u 'Večeri za 5 na selu' je 40-godišnja Priscila Zumpano Martinović iz Sao Paula koju je ljubav privukla na jug Hrvatske, gdje živi već 13 godina.

„Samo zbog ljubavi sam toliko promijenila život i sretna sam. Na početku je bilo teško i mislila sam se vratiti u Brazil, ali onda sam se naviknula na 'laganini' i 'pomalo', u Sao Paulu ne postoje te riječi i taj način života“, započinje svoju priču Priscila koja je iz supruga upoznala na turističkom brodu, a onda se je grada od 22 milijuna ljudi došla u grad od 43 tisuće ljudi, no to joj trenutačno savršeno odgovara.

„Dubrovnik sam zavoljela na prvi pogled. Volim ova kultura, volim ovaj način života, volim Dubrovnik!“ kaže Brazilka, no priznaje da jezik još nije u potpunosti savladala: „Hrvatski jezik je za mene težak, nisam ga još naučila kako treba.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako joj neke hrvatske riječi i dalje rade probleme, Priscila ističe kako hrvatski ima neke sličnosti s japanskim jezikom, kojeg je također učila jer je jedan period živjela i u Osaki u Japanu. Jako je društvena pa se u 'Večeru za 5 na selu' prijavila kako bi upoznala nove ljude, ali i isprobala neka tradicionalna jela, a možda i pobijedila.

„Prijavila sam se da mi ne bude dosadno, volim promjene u životu. Volim pobjeđivati, ali nije mi to važno. No ako pobijedim, bit ću sretna kao pas, kaže li se to tako kod vas?“ kroz smijeh ističe Priscila.

Simpatična Brazilka iz Dubrovnika večeras će svojim gostima priuštiti pravu spoj različitih tradicija, a kako će se ekipa provesti kod Priscile – pogledajte u 20.15 sati na RTL-u!

  • Večera za 5 na selu - nova sezona

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!