Ostani doma
Večerašnja domaćica Rea dokazala da kuha bolje od svog supruga Damira!
RTL

OSVOJILA 37 BODOVA

Večerašnja domaćica Rea dokazala da kuha bolje od svog supruga Damira!

U današnjoj 'Večeri za 5 na selu' domaćica je bila Rea iz Đurđevca, koja nije kuhala u svojoj kući kao u utorak njezin suprug Damir, nego je kandidate ugostila na prekrasnom imanju u đurđevačkom kraju, a pripremila im je jelovnik koji se sastojao od predjela Kak su jeli naši stari, glavnog jela Gica u omotu i deserta Sitno al' dinamitno.

Muški dio ekipe bio je jako zadovoljan jelima tako da je večerašnja domaćica dobila tri desetke, no Andreja je imala neke zamjerke i dala je ocjenu sedam tako da Rea naposljetku nije uspjela prijeći u vodstvo.

Domaćica je srdačno dočekala goste i ponudila ih rakijama od rogača i aronije, nazdravili su te ubrzo počeli s predjelom. Rea je poslužila 'mini seljačku platu': mikešku paštetu od čvaraka, zlevanku, domaći sir i suhomesnate proizvode, a Andreja je komentirala kako je bilo preobilno te kako joj se zlevanka nije uopće uklapala u sve to. Ipak, svima je predjelo bilo fino.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za glavno jelo Rea je poslužila nešto jednostavnije - svinjski lungić umotan u šunku i krokete. „Domaći kroketi uz rolice i umak - sve je išlo jedno uz drugo“, rekao je Mirko, a tako je mislio i Marko. Andreji se nije svidio umak jer se previše osjetila paprika, kroketi su joj bili gumeni, meso je bilo u redu, ali ne u potpunosti. „Pojela sam samo meso, a 'odjeću od mesa', ostavila sam na tanjuru“, rekla je.

Male torte bile su poslužene za kraj večere. „Desert me oduševio izgledom“, rekla je Andreja, a kad je probala, rekla je: „Nije mi bio kolač toliko loš, ali ta me količina ubila u pojam - probala sam od svakog po zalogaj. A domaćica nije ni probala svoj kolač, ne znam koji je bio razlog.“ Marko je komentirao kako su se u većem desertu osjetili cimet i bademi, što mu je jako odgovaralo, a u manjem desertu krema mu je bila finog okusa.

Na dar su gosti dobili lutke koje su izrađene od listova kukuruza, što se svima svidjelo, a potom je stigao tamburaški sastav Zadnja opcija i svi su malo zaplesali i zapjevali. Za svoju večeru dečki su Rei dali desetke zato što im je sve bilo savršeno, a Andreja se odlučila za sedmicu zato što su joj porcije bile preobilne i nije joj sve bilo fino.

Sutra večeru priprema kuhar Marko, a kojim jelima planira oduševiti goste - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

  • Večera za 5 na selu

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!