Ostani doma
Rea je oduševila goste svojom večerom: Imamo njezin recept za gicu u omotu

VEČERA ZA 5 NA SELU

Rea je oduševila goste svojom večerom: Imamo njezin recept za gicu u omotu

Rea je predzadnja kandidatkinja ovotjedne 'Večere za 5 na selu'.

Sastojci:

Meso:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- 1 svinjski lungić

- 4 jušne žlice senfa

- 1 lisnato tijesto

- Suha šunka (pršut) Umak:

- Povrće po želji (npr. Paprika - crvena, žuta, zelena, tikvica, luk, poriluk, mrkva..)

- 250 ml vrhnja za kuhanje

Kroketi:

- 5 krumpira

- Šalica mlijeka

- 1 jušna žlica marga

- 2 šalice mekog brašna

Dodatno:

- Začini

- Soda bikarbona

Priprema:

- Lungić očistite od masnoća, utrljajte sodom i ostavite da odstoji.

- Za to vrijeme pripremite povrće, očistite, narežite i stavite dinstati redom ( prvo tvrđe, zatim mekše povrće). Kada ste umiješali povrće, zaliti s deci vode i ostaviti da se dinsta.

- Očistiti, narezati krumpir i skuhati ga u slanoj vodi.

- Lungić sada operite od sode. Posušite papirnatim ručnikom. Začinite (ulje i začini po želji – vegeta/sol, papar, crvena paprika ili mix za pečeno meso). Neka odstoji.

- Povrće je pri kraju. Treba ga usitniti štapnim mikserom ili nekim drugim multipraktikom. Vratiti u posudu, dodati vrhnje za kuhanje. Začiniti. Kuhati 10 minuta. 

- Lungić naglo zapecite na tavi. Vrućeg dobro namažite senfom i ostavite da se ohladi.

- Razvaljajte lisnato, na njega posložite suhu šunku, stavite ohlađeni lungić i zarolajte. Prebacite u posudu namijenjenu za pećnicu. Pecite na 180 stupnje, nekih 50min, tj.dok se lisnato ne zažuti. Ostavite da se ohladi.

- Od skuhanog krumpira napravite pire, kada se ohladi, dodajte brašno i zamijesite tijesto. Pravite krokete. Pecite u ulju. Umak, meso i krokete poslužite uz sezonsku salatu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!