Ostani doma
Jelovnik inspiriran Italijom: Evo recepata koje je Nenad pripremio svojim gostima za večeru!
RTL

VEČERA ZA 5 NA SELU

Jelovnik inspiriran Italijom: Evo recepata koje je Nenad pripremio svojim gostima za večeru!

Nenad je prezadnji ovotjedni kandidat 'Večere za 5 na selu'.

Predjelo: “Uvrnuto zeleno” – tjestenina s brokulom

Sastojci:

  • tjestenina spirale 0,5 kg
  • brokule 0,5 kg
  • češnjak 2 čena
  • feferona 1 kom
  • maslinovo ulje 0,5 dcl
  • abc sir 100 gr
  • sol

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brokule oprati, izrezati na komade i kuhati 5 min u vreloj vodi.

U posudu sipati maslinovo ulje i zagrijati. Na zagrijano ulje dodati isjeckani češnjak i feferonu. Kad češnjak zamiriše, izgrabiti kuhane brokule i prebaciti ih u posudu s uljem, češnjakom i feferonom. Posoliti i kuhati podlijevajući vodom.

Vodu od brokula posoliti i u njoj kuhati tjesteninu 10 min. Nakon toga procijediti tjesteninu i ubaciti ju u posudu gdje se kuhaju brokule. Ugasiti vatru i u istu posudu ubaciti abc sir i sve dobro izmješati. Ostaviti poklopljeno 10-tak minuta i servirati.

 

Glavno jelo: “Spojeno nespojivo” – bakalar s palentom

Sastojci:

  • Filetirani bakalar 1,5 kg
  • Palenta 0,5 kg
  • Maslinovo ulje 1,5 dcl
  • češnjak 3 čena
  • peršin sitni 5 gr
  • soja sos 0,5 dcl
  • ruzmarin prstohvat
  • limun
  • sol

 

Skuhati palentu i presuti u tepsiju. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C 30 min.

Kad se uhvati rumena korica, izvaditi iz pećnice i izrezati na kriške.

Bakalar osušiti na papiru, posoliti, nauljiti i staviti na vruću rebrastu tavu. Peći sa svake strane po 7 min.

Preliti preljevom od maslinovog ulja, soja sosa, te usitnjenog češnjaka, peršina i ružmarina.

Servirati s limunom i salatom.

 

Desert: “Slatka dizalica” - tiramisu

Sastojci:

  • Kava 1 lit
  • 6 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 0,5 kg mascarpone sira
  • 0,3 kg piškota
  • 20 gr kakao u prahu

 

Skuhati 1 l kave te procijediti i ohladiti. U kavu umakati piškote i slagati na dno posude.

Preliti kremom od tučenih jaja šećera i sira mascarpone, ponoviti još jedan red piškota namočenih u kavu i preliti s kremom.

Na kraju posuti kakaom u prahu.

Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.

  • Večera za 5 na selu

    kulinarski show - Hrvatska - 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!