Recept za 5: Medeni smješko

Recept za 5: Medeni smješko

Ukusan desert s domaćim višnjama

Biskvit

250 g tamne čokolade

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

250 g margarina

6 jaja

2 i 1/2 šećera u prahu

1 dcl brašna

Glazura

100 g margarina

100 g tamne čokolade

50 g meda

Premazati kalup margarinom, istopiti margarin u mikrovalnoj, dodati izlomljenu čokoladu i miješati, izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca. Nakon toga sve ohladiti pa staviti u zamrzivač preko noći. 

Za glazuru istopiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa pa preliti glazuru po smrznutoj torti. 

Sladoled od višanja

  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu, 2 vanilin-šećera
  • 400 g višanja, bilo domaćih, bilo iz tegle

Vrhnje umutiti u šlag, dodati šećer i vanilin-šećer pa vrhnje, tek nakon toga dodati višnje i sve u multipraktiku izmutiti. Staviti u posudu i spremiti u zamrzivač.