Ostani doma
Super ideja za ljetni ručak: Frutti di mare na Marinov način

Morska poslastica

Super ideja za ljetni ručak: Frutti di mare na Marinov način

Ako ste se zaželjeli mora, a godišnji odmor još nije počeo, nema veze, Marin iz 'Večere za 5 na selu' ima savršen recept da more servirate na svom tanjuru!

Marin Marić Banje iz Podstrane za predjelo u showu 'Večera za 5 na selu' pripremio je idelano ljetno jelo - Manistra a la Adriatica. Nakon što je skuhao zelene rezance, Marin je na maslinovom ulju dinstao luk i češnjak, zatim stavio lignje i kozice da se poprže, dodao začine po želji, bijelog vina i pred kraj stavio svježe dagnje koje su još bile pune mora te su na taj način zaokružile okuse u njegovom morskom loncu.

No Marin je upozorio da uvijek treba pripaziti sa stavljanjem soli zbog morske vode koja se nalazi u školjkama i koja je dovoljno slana da ponekad sol ne treba niti staviti u umak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako želite okuse mora na svom tanjuru, za vikend otiđite do ribarnice po svježe morske namirnice i napravite si pravu morsku rapsodiju okusa. Umjesto tjestenine, možete napraviti i rižoto, a kombinirati se mogu i različiti morski plodovi. A ako baš želite iskopirati Marinov recept, u priloženom videu pogledajte kako je on pripremio tjesteninu Frutti di mare!

Što će se večeras kuhati u 'Večeri za 5 na selu', ne propustite pogledati u 21:15 sati na RTL-u!

Reci što misliš!