Plamenkovi trikovi za slasnu peku, najukusniju kremu i pikantne raviole
RTL

KUĆNE ČAROLIJE

Plamenkovi trikovi za slasnu peku, najukusniju kremu i pikantne raviole

Iako nije bio pobjednik creskog tjedna, Plamenko iz pitoreskne Zbićine pokazao se kao vrsni kuhar i njegovi savjeti uistinu zlata vrijede.

„Na Cresu inače stavljaju peku na ugrijan šamot, ali puno ju je bolje staviti na stalak jer možete regulirati temperaturu.“

„Kod bjelanjaka je najvažnije da ih se lagano muti da ne bi pali - treba ih razbiti, a ne smiju pasti.“

„U nadjev za rolat stavljam i svoj tajni sastojak - malo svinjske masti da bude kramastije jer marmelada nema masnoće.“

„Mislim da nitko nikad nije napravio ovakve raviole zato što nije uobičajeno da se pravi tjestenina u koju se stavlja janjeće meso kao nadjev.“

„Tako se prave sarajevski ćevapi - u meso se stavlja loj.“

Kulinarski show „Večera za 5 na selu“ gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te u petak u 20 sati samo na RTL-u!

Reci što misliš!