Baranjski specijalitet - grah iz zemljanog ćupa

Pravo po starinski

Baranjski specijalitet - grah iz zemljanog ćupa

Ekonomistica Sanja na svojoj je večeri htjela dočarati kako se kuhalo nekad pa je tako prirpemila jedno staro tradicionalno jelo "na žlicu".

"U ćupu sam htjela pripremiti jelo jer je to baš tradicionalan i starinski oblik kuhanja,  što danas rijetko tko radi pa sam imala želju pokazati ljudima nešto skroz drugačije, a opet tradicionalno", priznala je Sanja, koja za tu prigodu nije koristila bilo kakvu zemljanu posudu, već ćup koji se u njihovoj obitelji prenosi već generacijama.

"Ćup je od moje bake i djeda, naslijedio ga je moj tata pa ćemo mi od njega i tako dalje", kazala je mlada ekonomistica, koja je u svoj ćup stavila grah, mrkvu, peršin, crveni i bijeli luk, domaće papričice, suho meso, slaninu, šunku i dimljenu hrskavicu. Sve navedeno je domaće i iz njihove "bašte".

Kasnije je zapalila vatru te se grah u ćupu polako krčkao, a krajnji rezultat je bio odličan te su kandidati pohvalili njezino glavno jelo.

Hoće li i Sarah za večeras pripremiti nešto tradicionalno, pogledajte u 21 sat na RTL-u!

 

Reci što misliš!