Ostani doma
Znate li što su lokšice i jeste li ih ikada probali?

Jednostavno, a ukusno

Znate li što su lokšice i jeste li ih ikada probali?

U četvrtak navečer Filip je na svom jelovniku imao stara tradicionalna jela, a gostima se posebno svidjelo što im je pripremio pravo autohtono predjelo zanimljiva imena.

"Lokšice su nama pravili moja mama, stara i baka, tko je već kuhao nešto od živadi, a najčešće je to bilo pile i trganci. Kada je zamirisala cijela kuća, mi djeca bi jeli, a još nije gotovo. Onda bi od tijesta napravili lokšicu i skuhali je i to bi jeli dok glavno jelo nije bilo gotovo. Tako i ja sada vama radim lokšice", kazao je Filip koji je svoje lokšice skuhao u jednoj vrsti paprikaša s pijetlom pa ih ravno iz kotlića poslužio gostima na stol. 

„Imao je toliko drugih predjela koja je mogao napraviti ,ali on se odlučio baš za ovo pravo autohtono“, ponosno je kazao djed Stipo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoje lokšice Filip je napravio od brašna, jaja, soli i vode, kao i tijesto za trgance, a kandidatima se jako svidjela cijela priča oko njegova predjela.

"Lokšice su jako posebna stvar i odsad ću ih i ja praviti češće", zaključila je Sarah kojoj je to ujedno bio i prvi put da je tako nešto probala.

Filipova večera prošla je uspješno, no u bodovima nije uspio prestići djeda, a hoće li to učiniti Jolanka - pogledajte večeras u 20 sati na RTL-u!

Reci što misliš!