Ostani doma
Vijesti / Indizajn
Mjesta za nezaboravne slobodne trenutke
Domus nobilis

DNEVNI BORAVCI

Mjesta za nezaboravne slobodne trenutke

Dnevni boravci su mjesta opuštanja, ali i zabave s ukućanima i gostima – to nisu skrovita mjesta predviđena za izolaciju već mjesta za nezaboravne slobodne trenutke koje provodimo s odabranim, nama dragim ljudima za koje želimo da se u našem domu uvijek osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Bilo kao prostorije u kojima ćemo uživati u novootkrivenom najdražem filmu ili otvarati šampanjac na još jednoj novogodišnjoj proslavi, dnevni boravci su prostori u kojima će nastati neke od naših najljepših uspomena i vjerojatno jedna od prvih slika koja će nam se u mislima pojaviti kada se spomene riječ dom.

Dobro isplaniran i uređen dnevni boravak zapravo je svojevrsna vizit-karta svakog stambenog prostora od kojeg bi trebalo početi planiranje uređenja i ostalih prostorija. Stoga savjetujem da se uređenju ovog središnjeg dijela svakog doma posveti posebna pažnja kakvu dnevni boravci, koji su obično i najveća prostorija u stanu, doista i zaslužuju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opći savjeti

  • Police oblika saća, zaobljenih linija koje se čine kao da plešu, ovalne ili čak u obliku drveta – uvelike će podići svaki moderno uređen prostor.
  • Otvoreni ormari s policama  oživjet će se ako se stražnji dijelovi zida oboje u neku živu boju.
  • Uvijek vrijedi dodatno uložiti u dobar tepih. Kvalitetan tepih je popu umjetničke slike – on se nasljeđuje iz generacije u generaciju, pa osim svoje osnovne funkcije predstavlja i predmet obiteljske sentimentalne vrijednosti.
  • Za sve koji cijene udobnost i dinamiku, predlažem razmotriti dugo zaboravljene stolice za ljuljanje!
  • Fotelje i stolice se najčešće grupiraju oko stolića za kavu, a dopušta li  to kvadratura sobe, nekoliko stolica može se razmjestiti i uz neki od slobodnih zidova, od kuda će se po potrebi uzimati kada je potrebno dodatno sjedenje u zoni  komunikacije.
  • Sofa je kvalitetna ne samo po vanjskom tekstilu – iznimno je važna njezina unutrašnjost. Pri sjedenju se nikako ne smiju osjetiti nikakvi tvrdi dijelovi, a jastuci ne bi smjeli poprimiti oblik vašeg tijela, već zadržati svoj oblik (ne samo nakon sjedenja, već i kada se na njih nasloni).
  • Sofe se uvijek moraju postaviti tako da joj se u svakom trenutku može nesmetano prići.
  • Najkvalitetnije sofe su obično teže
  • Održavanje stolića u dnevnim boravcima nije nimalo manje važno od održavanja sofe i drugog tekstilnog namještaja. Svakako se prije odabira  raspitajte  o površini (materijalu) stolića – primjerice kako podnosi  mokre čaše,  koliko ga je često potrebno premazivati zaštitnim sredstvima, i sl. 

Za prostore manje kvadrature ne savjetuju se okrugli, već radije četvrtasti ili ovalni stolići. Za takve prostore se ne savjetuju niti stolići s izbočenim nožicama.

Ponekad je dovoljan samo jedan predmet da i najjednostavniji interijer zablista novim sjajem.

Pozivam vas da se usudite probati i najrazličitije kombinacije naizgled nespojivog!!!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!