Ostani doma
Zanimljivosti / FITNESS SOBA

FITNESS SOBA

Edo i alter Edo danas imaju poseban trening: Tko ga može izdržati?

Naučite kako se rade plankovi

Nakon serije od osam treninga koje smo gledali i odradili tijekom proteklih nekoliko dana, stiže još jedan! 

U danima borbe s pandemijom koronavirusa, kada su građani po preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u svojim domovima, tjelovježba može djelovati višestruko blagotvorno. Stoga je Edin Mehmedović, trener kojeg smo upoznali u 'Životu na vagi', za čitatelje RTL.HR-a zajedno sa svojim alter Edom snimio još jedan iznimno koristan video. Danas fokusiran na edukaciju i pravilno vježbanje. 

'Muški' trening za cure

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plank. Korijen svakog kretanja je stabilna pozicija trupa. Bez obzira što radili, trebali bismo držati kralježnicu u stabilnom položaju. Osim stabilizacije, mišići 'corea' nam štite unutarnje organe te služe za rotaciju tijela i odupiranju vanjskoj rotaciji, tj. antirotaciji.

Zato smo današnji trening odlučili napraviti kao svojevrsnu edukaciju. Želim da poslije gledanja ovog videa u potpunosti razumijete što znači plank, core i visoka aktivacija mišića. Složio sam za vas jedan sustav vježbi koje izazivaju vaše mišiće da sudjeluju više no ikad.

Bez brige, za svakog ima ponešto i bez obzira u kakvom ste stanju trenutno, možete prilagoditi program svojim mogućnostima. Savjetujem da ipak pokušate izvesti sve vježbe kako biste dobili kompletniju sliku u kakvom je stanju vaše tijelo u ovom trenutku. A i kad se ponovno vratite na ovaj program da vidite koliko ste napredovali! Sretno!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!