Ostani doma
Zanimljivosti / FITNESS SOBA

FITNESS SOBA

Edo i Alter Edo imaju novi izazov za vas: Koliko ste fleksibilni?

Nakon serije od 11 treninga koje smo gledali i odradili tijekom proteklih nekoliko dana, stiže još jedan!

U danima borbe s pandemijom koronavirusa, kada su građani po preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u svojim domovima, tjelovježba može djelovati višestruko blagotvorno. Stoga je Edin Mehmedović, trener kojeg smo upoznali u 'Životu na vagi', za čitatelje RTL.HR-a zajedno sa svojim alter Edom snimio još jedan iznimno koristan video. Ovog puta radimo na fleksibilnosti! 

Dinamički stretching/Fleksibilnost 

"Današnji trening je osmišljen kao jedan flow. Niz zadataka u logičnom redoslijedu s malim brojem ponavljanja, i vrlo sporom izvedbom. Naglasak je na disanju kroz pokret i kvaliteti svakog ponavljanja. Stoga se pokušajte koncentrirati na vašu kretnju što više, a mene pratite auditivno", poručuje Edo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako slučajno imate ogledalo ispred kojeg možete raditi to bi bilo izvrsno. Pokušajte od prvog do zadnjeg ponavljanja na svakom zadatku povećavati amplitudu kretanja.

Ovim vježbama ćete se odlično dinamički istegnuti, te dovesti mišiće i zglobove u optimalan balans kako bi bilo koji dinamičniji oblik treninga odradili kvalitetno i smanjili bilo kakav rizik ozljede. Ako se pak odlučite samo ponoviti ovaj redoslijed vježbi, unijeli ste novu dimenziju u trening, a to je vrijeme, što će uzročno posljedično prouzročiti optimalne efekte kao da ste odradili cjelokupan trening. Upoznajte svoje tijelo, njegove granice i mogućnosti.

Set vježbi pod imenom „Fitness soba“ besplatno je dostupan na platformi RTLplay, a svaki traje do 20 minuta, dok su kraće verzije u trajanju do 5 minuta dostupne i na našoj stranici!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!