Ostani doma
Zanimljivosti / FITNESS SOBA

FITNESS SOBA

Edo ima još jedan sjajan trening za sve one koji neće koroni dopustiti da se opuste: Sklekovi na stotinu načina!

Nakon serije od 16 treninga koje smo gledali i odradili tijekom proteklih nekoliko dana, stiže još jedan!

U danima borbe s pandemijom koronavirusa, kada su građani po preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u svojim domovima, tjelovježba može djelovati višestruko blagotvorno. Stoga je Edin Mehmedović, trener kojeg smo upoznali u 'Životu na vagi', za čitatelje RTL.HR-a, snimio još jedan iznimno koristan video. 

Vjerojatno ne postoji funkcionalnija vježba od skleka. Kao ni kompliciranija ili teža. Zbog toga ju je Edo odlučio precizno odraditi danas kako biste je mogli što bolje usvojiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da tu priči nebi bio kraj, odlučio sam vam u ovom treningu pokazati kako još dodatno zakomplicirati sklek i njegove izvedenice. Ideja je pokušati utjecati na muskulaturu gornjeg dijela tijela iz više kuteva i na nekoliko različitih načina. Smanjenjem točki oslonca kako bi kreirali dodatno opterećenje ili kroz različite osi, pa i aktivacijom drugih mišićnih skupina. Međutim, pokušati ću vam pokazati i različite tipove kontrakcija kao i aktivaciju mišića nadlaktice (biceps i triceps) i ramenog obruča kroz dvije vrlo specifične vježbe na samom kraju treninga. Bitno je da pokušate izvesti sve vježbe, a sa brojem ponavljanja se ne morate toliko opterečivati u ovoj fazi", kaže Edo. 

Predlaže i 10 ponavljanja po vježbi, te da si uzmete odmor između njih! A ako želite pogledati duže verzije svih Edinih treninga, idite na RTLplay!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!