Ostani doma
Zanimljivosti / FITNESS SOBA

FITNESS SOBA

Edo i Alter Edo danas imaju odličnu lekciju: Naučimo koristiti svoje mišiće na inteligentan način

Što je to točno 'core' i koji sve mišići sačinjavaju taj kompleks vječno je pitanje i dilema...

U danima borbe s pandemijom koronavirusa, kada su građani po preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u svojim domovima, tjelovježba može djelovati višestruko blagotvorno. Stoga je Edin Mehmedović, trener kojeg smo upoznali u 'Životu na vagi', za čitatelje RTL.HR-a, snimio još jedan iznimno koristan video. 

'Core & more'

"Ono što danas sigurno znamo je da se 'core' geografski nalazi na našem tijelu negdje između predjela vrata i proteže se sve do sredine natkoljenice. Sastoji se od svih mišića prednje, bočne i stražnje strane tijela. Njihova primarna funkcija je da stabiliziraju našu kralježnicu, štite unutarnje organe te nam služe kao prijenosnik sile na naše ekstremitete. Zato je današnji odabir vježbi za tu skupinu mišića pomalo čudan. Nisu to klasični trbušnjaci, već kompleksne kretnje koje nebi bile moguće bez visoke i pravodobne aktivacije mišića trupa", objašnjava Edo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zato nam mogu poslužiti i kao svojevrsni test da vidimo i osjetimo koje mišiće možemo aktivirati. "Neke vježbe danas su naprednijeg karaktera, stoga sam ponudio i alternativnu varijantu ili metodsku vježbu kojom ćemo se poslužiti u fazi učenja kretne strukture. Prilika da naučimo koristiti svoje mišiće na inteligentan način i bolje razumijemo naše tijelo!", zaključuje trener. 

Pogledajte trening ovdje ili dužu verziju na RTLplayu!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!