Ostani doma
Zanimljivosti / FITNESS SOBA

FITNESS SOBA

Udarni trening Ede i Alter Ede prije vikend opuštanja: Ritam i brzina rekacije!

Na kraju četvrtog tjedna Edo se odlučio za još jedan brutalan, ali prilično zabavan trening

U danima borbe s pandemijom koronavirusa, kada su građani po preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u svojim domovima, tjelovježba može djelovati višestruko blagotvorno. Stoga je Edin Mehmedović, trener kojeg smo upoznali u 'Životu na vagi', za čitatelje RTL.HR-a, snimio još jedan iznimno koristan video. 

"Kao i uvijek do sada, opet sam za kraj tjedna ostavio jedan sustav koji bi prvenstveno trebao biti zabavan. Ali i brutalan trening. Vrijeme rada je 60 sekundi, što već dovoljno govori o razini intenziteta. Odmah naglašavam kako odabir vježbi za svaki set ovisi o svakom vježbaču. Moj odabir je bio za svakoga ponešto. Prvi set nam je poslužio za uvod u trening, bolje razumijevanje i u konačnici za zagrijavanje tijela", objasnio je trener.

Ritam i brzina rekacije!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uvijek naglašavam koliko je važno pravilno ući u sami trening od fiziološkog aspekta, kao što je srčana frekvnecija ili temperatura tijela pa do emocionalnog stanja tj. usredotočenosti na sami proces i glavni dio treninga kad je intenzitet najviši. Moja preporuka je da zadaci uvijek budu što jednostavniji, kako bi naglasak stavili na sami ritam izvođenja. Nepotrebno je ovu formu dodatno komplicirati sa nekim težim ili kompleksnijim strukturama kretanja kad je prvenstveni cilj automatizirana reakcija vježbača na auditivni signal. Doduše, vi ćete imati priliku i vidjeti što točno treba izvesi... ili nećete... dobro pazite i slušajte jer moguće je da vam je vaš Coach pripremio neke zamke... želim dobru zabavu svima!", upozorava kroz smijeh Edo.

Pogledajte trening ovdje ili dužu verziju na RTLplayu!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!