Irena otkrila što pomisli kad se pogleda u ogledalo, ali i da će nagradu u cijelosti dati u humanitarne svrhe

Bravo za humanost!

Irena otkrila što pomisli kad se pogleda u ogledalo, ali i da će nagradu u cijelosti dati u humanitarne svrhe

Gdje ima volje, ima i načina. Izreka je to koju Irena Štetić Andrin najbolje zna.

Kandidatkinja treće sezone osvojila je nagradu od 50 tisuća kuna kao najbolja od ne-finalista skinuvši 53,9 kg, odnosno 40,6 posto svoje tjelesne mase. U show je ušla s jasnim ciljem – izgubiti kilograme kako bi mogla otići na umjetnu oplodnju i tako ostvariti svoj san da postane majka.

S Irenom smo popričali o prvim dojmovima nakon finala, a otkrila nam je i kako će potrošiti nagradu.

Svi uvijek kažu da ne očekuju pobjedu, ali ipak, svi joj se nadaju. Jesi li ti očekivala da ćeš biti najbolja od ne-finalista?

Ljudski je i normalno nadati se pobjedi, kao što je i ljudski posumnjati u sebe i tu pobjedu zapravo ne očekivati i ne smatrati je mogućom… Ali ja sam znala da smo Petar i ja među ne-finalistima izgubili najviše kilograma i znala sam da će biti vrlo neizvjesno do samog kraja tko će od nas dvoje pobijediti.

U kući si super mršavjela, ali bome i izvan kuće. Kako su izgledali tvoji dani nakon izlaska iz kuće do finala?

Fizički je svaki dan bio jako iscrpljujući, ali me baš svaki ispunjavao srećom i zadovoljstvom. Trenirala sam dva puta na dan i pridržavala se strogo regulirane prehrane. Treninzi su mi postali sastavni dio svakog dana i veselim im se i danas kao što sam i tada. 

Često smo te u emisijama gledali kako plačeš. Jesi li inače tako emotivna ili je ipak to sve bilo zbog događanja u kući, nedostajanja voljenih i slično?

Inače sam jako emotivna osoba, plačem i od sreće i od tuge tako da su reakcije u kući bile iskrene i prirodne.

Kako ćeš potrošiti svoju nagradu?

Za mene je istinska nagrada moj novi način života, novi izgled, nove navike, nova šansa da živim bolje, zdravije, zadovoljnije, ispunjenije, svjesnije. A novčanu nagradu koju sam osvojila postignutim rezultatima u cjelokupnom ću iznosu proslijediti u humanitarne svrhe. Kako već godinama odvajam dio svojih zarađenih sredstava i uplaćujem ih ljudima kojima je pomoć potrebna, novčana nagrada osvojena u „Životu na vagi“ pribrojit će se tome. „Život na vagi“ dao je šansu meni i ja želim osvojenim novcem pružiti nekome šansu za bolji život. Trenutno sa suprugom i trenerom Marijem dogovaram kome i u kojim omjerima rasporediti iznos jer bez njih dvojice ne bih došla do ovakvih rezultata , to je zajednička nagrada nas troje. Tri pametne glave će dogovoriti najbolje puteve.

U kuću si ušla s jasnim ciljem, no postoji li neki trenutak u kući kad si shvatila „e, ovo je moj novi način života i odsad ću samo ovako“?

Već sam ulaskom u kuću odlučila da ću iz nje izaći s promijenjenom sviješću o svom životu i navikama. U ovakvoj emisiji, koja sve otkriva, ne prolazi se sa skrivenim namjerama. Nikome nije i bilo lako suočiti se sa samim sobom i istinska promjena je jedini smisao svega toga.

 Što pomisliš kad se pogledaš u ogledalo?

KOJA SAM JA KRALJICA! Na početku sam to izjavila, a na kraju i dokazala, kao što sam si i jasno postavila cilj – 80 kg – u finalu sam pokazala da sam taj cilj i dostignula. To najbolje opisuje mene koliko sam ustrajna osoba u ostvarenju svojih, naizgled velikih i neostvarivih ciljeva, ali s jakim umom smatram da čovjek nema granica koje ne može dostići.

Je li se suprug navikao na novu Irenu?

Navikava se, ali kaže da se nije teško naviknuti na ovakvo dobru i pozitivnu promjenu, koja je u svakom segmentu oplemenila naš zajednički život

Reci što misliš!