Najteži kandidat 'Života na vagi': U djetinjstvu sam bio jako mršav, a sada se i moje dijete bori s viškom kilograma, ali vjerujem u njegov uspjeh

Ivan Jakubovski

Najteži kandidat 'Života na vagi': U djetinjstvu sam bio jako mršav, a sada se i moje dijete bori s viškom kilograma, ali vjerujem u njegov uspjeh

Na prvom vaganju u četvrtoj sezoni vaga je Ivanu Jakubovskom pokazala 241,9 kg čime je postao najteži kandidat do sad. No, čvrsto je odlučio to promijeniti.

U četvrtu sezonu „Života na vagi“ ušli ste s nimalo ohrabrujućom titulom –najtežeg kandidata do sad. No, je li vam upravo to poslužilo i kao najveća motivacija?

Ulazeći u show nisam se nadao da ću  biti naj teži kandidat, ali ta titula nije moja jedina motivacija tj. moja najveća motivacija je moja obitelj.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako i kad ste se odlučili prijaviti u show? Što je bilo presudno?

U show me je prijavila supruga, ona je bila ta koja je sve pokrenula, a presudno je bilo to što sam se zadnjih par godina počeo sve manje kretati.

Jeste li pratili i ranije sezone Života na vagi, tko vam je najveća motivacija?

Ne. Nisam pratio sezone, ali u onom trenutku kada sam pozvan prvi puta od strane produkcije na razgovor tada sam pogledao nekoliko epizoda iz svih sezona i divim se svim tim ljudima koji su se prijavili i učinili da njihov život bude bolji.

Otkad se borite s viškom kilograma i što vas je dovelo do toga?

Moji problemi s kilogramima počinju s mojih 20 godina, do tada sam bio fit, kao dijete sam bio jako mršav. A razlog je taj što sam cijeli život volio lijepo jesti. U to vrijeme sam se zaposlio, a posao je bio takav da sam se vrlo malo kretao, nikada nisam bio netko od sporta, tako da se vidi rezultat zadnjih 20 godina.

Istaknuli ste da su vam supruga i sin velika potpora. Jeste li ikad osjećali da oni pate zbog vaših kilograma?

Da, oni su moj svijet, oni su moje sve i za njih bih na kraj svijeta što se kaže.  Naravno da su patili zbog moje kilaže iz tog razloga što se nisam mogao posvetiti nekim, na oko lakim stvarima, moja kilaža nas je sprječavala u mnogo toga - od odlaska u kupovinu do putovanja koja sam preskakao, a oni su odlazili sami.

I sin Martin je odlučio trenirati vani dok ste vi u kući Života na vagi. Kako je došlo do te odluke?

Martin također ima problema s viškom kilograma i imao je  puno više kilograma nego u ovom trenutku. On već zadnje dvije godine redovno odlazi u teretanu i sa svojim trenerom Marijom uspješno skida kilograme tako da, ustvari, sam ja njemu podrška i želim mu pokazati da se sve može samo ako čovjek ima dovoljno volje i sve posloži sebi u glavi.

Vjerujete li u Martinov uspjeh?

Ja vjerujem u svoje dijete i vjerujem da će on napraviti velike promjene na sebi. Pitanje je samo koliko vremena će mu za to trebati jer se s kilogramima bori cijeli život, od svoje pete godine.

Mislite li da će vam biti teže početi zdravo jesti ili uvesti tjelovježbu u rutinu?

Iskreno, bit će teško i jedno i drugo. Što se tiče hrane, mi smo Slavonci poznati po  začinjenoj i jakoj hrani, to se mora mijenjati iz korjena. Tjelovježba je nešto što nisam radio još otkad sam izašao iz školskih klupa.