ŽIVOT NA VAGI

Marijana Batinić uoči finala 'Života na vagi': Nakon što je Julija ispričala kako je kao dijete ostala bez majke, izletjela sam iz studija

Marijana Batinić, koja je i ove sezone vodila 'Život na vagi' te se neminovno zbližila sa svim tim divnim kandidatima, ali i novim trenerima, otkrila nam je kakva je ova sezona bila za nju, što možemo očekivati u večerašnjoj finalnoj emisiji, kad će na vagu stati svih 16 kandidata, ali i koliko je za nju bila emotivna ova sezona jer ako nečeg nije nedostajalo - to su onda bila iskrene suze koje su nerijetko teže nakon životnih ispovijesti kandidata

„Teške, potresne priče ostavile su trag na sve nas u produkciji. Kandidati koji su godinama pod tepih stavljali svoje probleme, zatomili traume i skrivali emocije te naposljetku javno progovorili o svemu što ih tišti, osjećaju veliko olakšanje. Težak teret nosili su na svojim leđima i na dobrom su putu da ga se zauvijek riješe. Ipak, novu su stranicu tek okrenuli, prava ih borba tek sada čeka. E, da, mogla bih reći da je ovo najemotivnija sezona do sada jer su pojedinci sazidali možda i najveće bedeme oko sebe“, kaže Marijana te otkriva koji je za nju bio najupečatljiviji trenutak ove sezone.

'Pred sobom više nisam vidjela Juliju, nego osmogodišnje dijete'

„Pamtit ću zauvijek trenutak kad je Julija koja je često banalizirala sve životne situacije, ponekad ih dovodeći do apsurda, konačno progovorila i otkrila svoje skrivene, najdublje emocije. Pred sobom više nisam vidjela Juliju, nego osmogodišnje dijete koje je ostalo bez majke i raslo bez zagrljaja. Izletjela sam iz studija, to nismo prikazali, ali profesionalno nisam više mogla kontrolirati situaciju.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alenovo i Marinovo ispadanje svi u produkciji teško smo podnijeli; od Ede i Maje pa sve do producenta Vanje Meandžije. Voljela bih istaknuti koliko je ekipa koja radi na ovom projektu sjajna i čast mi je biti kotačić na ovom velikom pogonu, usudila bih se reći pokretu za zdrav život. 'Po ure torture', 'Ljubav je na selu', 'Survivor', to su emisije koje su obilježile moj život, ali 'Život na vagi' mi je promijenio pogled na današnju televiziju koja se ipak uvelike razlikuje od one televizije s mojih početaka prije više od dvadeset godina. Vratio mi se početnički entuzijazam“, otkriva.

Kako se Marijana s kandidatima 'Života na vagi' brzo zbližila, nije nam mogla komentirati tko je za nju favorit među finalistima. „Ne bi bilo fer da imam favorita i svejedno mi je, ali pojedinci su mi se uvukli pod kožu. Mladi par - ljupka Sara i nevjerojatna faca Marino, naša neponovljiva Julija, žena zmaj Lidija, žena za sva vremena Maca, otkačena Danijela, preslatka Ana... Kako sam krenula, nabrojat cu sve kandidate! Uvukli su mi se pod kožu, očito“, kaže iskreno.

'Nije lako, ali dana im je životna šansa i na njima je hoće li je iskoristiti'

A brzo se zbližila i s novim trenerima, Edinom Mehmedovićem i Majom Ćustić. „Doživljavam ih kao vrhunske profesionalce, ali ono što je meni još važnije - dobre ljude velikog srca“, kaže.

Naposljetku, otkrila je i vjeruje li u to da će kandidati nastaviti sa zdravim navikama i izvan 'Života na vagi'. „Nažalost, povijest je pokazala da se neki vrate starim lošim navikama, ali svake godine sve više kandidata gura naprijed i probija granice. Neki su postali i fitness treneri, pomažu pretilim osobama. Nije lako, ali dana im je životna šansa i na njima je hoće li je iskoristiti. Savjetovala bih im da se grupiraju, pa čak i jave starim kandidatima koji su nastavili sa zdravim životom. Lakše je uz njihovu pomoć. Motiviraju jedni druge i međusobno si pomažu kad se svjetla reflektora ugase“, zaključuje Marijana.

  • Život na vagi

    natjecateljska emisija - Hrvatska - 2019.

    • Voditelj:
      Marijana Batinić
    Gledaj na