Ostani doma
Pobjednik prošle sezone 'Života na vagi': 'Lagao bih sada ako bih rekao da nikad ne pojedem zeljanicu i ne popijem pivo, ali balans mora postojati'

ROKO ŠAMPION

Pobjednik prošle sezone 'Života na vagi': 'Lagao bih sada ako bih rekao da nikad ne pojedem zeljanicu i ne popijem pivo, ali balans mora postojati'

Ususret novoj sezoni “Života na vagi”, koja će se uskoro emitirati na RTL-u, razgovarali smo s pobjednikom četvrte sezone – Rokom Bakovićem.

Roko je izgubio 76,2 kg nakon šest mjeseci predanog vježbanja, od čega su tri mjeseca kandidati trenirali u showu, a tri sami. Je li nastavio održavati zdrave navike, kako danas izgleda njegov život, ali i jelovnik, otkrio je u intervjuu za RTL.HR

"Promijenilo se to što svakodnevno idem na treninge i ako propustim trening jedan dan, odmah se vraćam jer što duže ne ideš, teže ti se opet natjerati na trening", kaže Roko pa nastavlja: "Navike oko hrane, tj kuhanje hrane su mi i danas ostale. Neke namirnice uopće nisam koristio prije 'Života na vagi', a danas ih koristim u svakodnevnoj pripremi, posebno začine. I kako zdrav obrok pretvoriti u doista odličan i ukusan jer ljudi misle ako je zdravo da je automatski i bljutavo, a ustvari može biti i zdravo i ukusno", podsjeća pobjednik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponosni otac i suprug kaže kako drugima rado prenosi znanje koje je stekao u showu, a i sam ga primjenjuje u obiteljskoj kuhinji i načinu života. "Prenosio sam i davao savjete svima koji su me pitali. A danas najviše to radim u svojoj obitelji, posebno s djecom, ujutro im radim smoothieje, koji su njima i zanimljivi i fini. I kako djeca vole slatko, pokušavam im davati zdrave slatke stvari, moji recimo vole pahuljice s kakaom, ali pomalo sam ih naučio, danas svi jedu s medom", kaže Roko.

A kad ne radi i klinci nisu u školi i vrtiću, svi rado idu na Sljeme. "Idem, ali moram priznati ne baš svaki vikend, ali kad se ukaže prilika, svakako." Osim ovakve zdrave rekreacije, Roko i dalje vježba crossfit. "Crossfit se pokazao kao trening koji meni najviše odgovara. Imam odličnog trenera, treninzi nikada nisu isti tako da nikad ne znam što će biti i iznova je uvijek zabavno", kaže s osmijehom. 

A njegova fizička transformacija itekako je utjecala i na njegovo psihičko dobrostanje. "Jako puno je ta promjena utjecala na mene, kad si debeo onda si sa svime i sa samim sobom jako nezadovoljan, a danas više ne gledam na to tako", objašnjava.

Iako pazi na prehranu, ponekad si dopusti 'cheat day', bitno je jedino da te kalorije kasnije na neki način potroši. "Lagao bih sada ako bih rekao da si nekad ne pojedem i zeljanicu i popijem pivo. Ali neki balans mora biti, jer bih se lako vratio na staro. Nisam zamijenio ničime posebnim, kad ne pijem pivo, pijem vodu i crnu kavu. Zeljanicu zamijenim zdravijim obrokom i to je to", kaže iskreno. 

No, njegov jelovnik uglavnom vrvi zdravim jelima. "Ima ih dosta. Ali evo jedan koji je odličan za ovo vrijeme. Na malo maslinova ulja izdinstam luk, dodam piletnu na kockice, nakon toga dodam ono što imam u hladnjaku, a to je najčešće sitno naribana mrkva, paprika, tikvica, i to dinstam, nakon nekog vremena podlijem vodom i dodam kvinoju a kad se ona skuha i ispari sva voda, to jedem uz zelenu salatu!", otkriva naposljetku. A ako vam je danas trebala ideja za brzi, a zdravi obrok, s Rokovim receptom sigurno nećete progriješiti!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!