Ostani doma

ŽIVOT IZA VAGE

VIDEO - Psiholog Igor Čerenščak objasnio kako nedostatak roditeljske dosljednosti u djetinjstvu utječe na samodisciplinu kasnije u životu!

Psiholog Igor Čerenščak i ovog je tjedna bio gost kod Mace i Ede u 'Životu iza vage'.

Kako godinama radi u struci, psiholog Igor Čerenščak je tijekom emisije u kojoj je tema bila disciplina objasnio što, prema njegovu iskustvu rada s ljudima, dosta utječe na nedostatak dosljednosti pa samim time i discipline. 

"Ima jedna stvar koja može utjecati, nije to ono što najviše utječe, ali izostanak dosljednosti u odgoju kod djece može utjecati na to da oni nemaju dosljednost ili disciplinu kasnije u životu", objasnio je psiholog koji je i sam roditelj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako sam odredio da postoje nagrada i kazna za neko ponašanje, onda ja moram dati tu nagradu i tu kaznu. Za kaznu mi je puno teže, trebam biti dosljedan i doista to isfurati. Ako sam rekao da tjedan dana nema mobitela, onda nema mobitela. Ako ja popustim, učim da je popuštanje OK, da je odustajanje OK i onda im dajemo primjer da trebaju biti dosljedni", objasnio je. 

Sljedeći tjedan u programu RTL-a finalni je tjedan „Života na vagi“, kada će se doznati tko su finalisti, ali i tko je najbolji!  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!