Ostani doma
Kako danas izgledaju neki od kandidata 'Života na vagi'? S novim izgledom došlo je i samopouzdanje, ali i još neke životne promjene!
RTL

U susret finalu 5. sezone

Kako danas izgledaju neki od kandidata 'Života na vagi'? S novim izgledom došlo je i samopouzdanje, ali i još neke životne promjene!

Oni su čvrsto odlučili iskoristiti priliku u showu da promijene svoj život!

Kandidati prošlih sezona 'Života na vagi' rado na društvenim mrežama i kod Mace u 'Životu iza vage' pričaju o svojim iskustvima nakon gubitka kilograma u showu. Također, vrlo dobro znaju što prolaze svi oni koji imaju problema s viškom kilograma - kako fizičkih, tako i socijalnih. 

No oni su odlučili iskoristiti priliku u showu da promijene svoj život. Stoga i kandidatima ove sezone poručuju da do zadnje sekunde iskoriste sve ono što im je na raspolaganju - znanje trenera i nutricionista, mogućnost da nauče trenirati ispravno i hraniti se pravilno. Da se isplati, upravo dokazuju svojim primjerom!

Hana Sokač

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hana Sokač, kandidatkinja prve sezone 'Života na vagi', oduševila je pratitelje showa nakon što je otkrila da je skinula više od 60 kilograma! 

Hana je već u samom showu 2017. godine izgubila jedan dio kilograma, a s tjelovježbom i zdravom prehranom nastavila je i nakon izlaska iz emisije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana Sokač (@hanasokac)

"Prošla sam fizičku transformaciju, a uz to ide i psihička transformacija, koja mi se 2017. godine još nije dogodila. No, srećom, kako je vrijeme prošlo, uz tu fizičku, nastupila je i psihička - i eto me danas 67 kilograma lakša", rekla je 21-godišnja Hana nedavno u 'Životu iza vage', gdje je pokazala maturalnu haljinu koju je nosila nakon 'Života na vagi', a danas joj je velika! 

"Maturalna večer bila mi je jako velika motivacija; taj dio kad uđeš i zablistaš na plesnom podiju, a to se, na sreću, i dogodilo. Mogu vam je pokazati i pohvaliti se da mi je sad prevelika!" otkrila je Hana.   

Prilikom ulaska u kuću imala je 138,8 kilograma, a danas ima 67 kilograma manje!

Marijo Barišić Baro

Marijo Barišić Baro s Markom Kregarom bio je gost 'Života iza vage' kod Mace i Ede. Tema emisije bila je promjena - fizička i psihička, a ova dva kandidata treće sezone svoj su život potpuno transformirali nakon showa u protekle dvije godine. Baro je pričao i o svojim zdravstvenim poteškoćama koje su otkrivene zahvaljujući sistematskom pregledu u showu. 

"To sam svima rekao, prilikom sistematskog pregleda pronašli su mi rizičnu cistu na bubregu, na kraju je to bio karcinom. Dobra jedna priča, imao sam poslije toga još dvije operacije. Dobro se osjećam", rekao je Baro pa dodao: "Sad posvećujem više vremena sebi - je li to prehrana, zdrav život... Koristim svaku priliku da budemo u prirodi", rekao je Baro koji se nedavno, nakon dvije godine bolovanja, vratio na posao te prolazi jednu novu prilagodbu.

"Oni su presretni mojim izgledom, mojim novim načinom života tako da i njih uključim u te aktivnosti", objasnio je Baro kako je cijelu obitelj naviknuo na nešto novo. Inače, Baro je u show ušao sa 159,8 kilograma, a izašao sa 87,3 kilograma i tu težinu i dalje uspješno održava! 

 

Ivan Krolo 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Krolo (@krolourutu)

 

 

Ivan Krolo, pobjednik prve sezone RTL-ove emisije 'Život na vagi', smršavio je čak 45 kilograma, ali osim toga, show mu je donio ljubav! Kako je otkrio, upoznao je ženu svog života, svoju buduću suprugu u koju se zaljubio i prije nego što ju je vidio, zahvaljujući njezinu pozivu da dođe na snimanje.

"Rekao sam to i njoj, ali i dalje je skeptična kad to kažem. Kad sam joj prvi put čuo glas prilikom predprodukcije projekta 'Život na vagi', znao sam da će mi se ta djevojka svidjeti. Nisam nametljiv tip, pa sam tako tu misao sačuvao za sebe. Radili smo, snimali. Ja sam imao posla oko mršavljenja, tako da nisam mislio na druge stvari, ali nakon završetka showa, odvažio sam se i odlučio joj prići. Što drugo da kažem nego - čini se da sam uspio. Osvojila me, dakle, i prije nego što sam je vidio," otkrio je Krolo u intervjuu za Story

Luka Smoljo

Luka Smoljo je u kuću 'Života na vagi' ušao sa 149,8 kilograma, show je napustio sa 85,8 kilograma, a vježbati je nastavio sve do danas. Kod Mace u 'Životu iza vage' otkrio je kako je postao pretio.

"Kod mene to nije bio jedan trenutak, cijeli sam život bio pretio. Tako da, ja sam trenirao sve te sportove s viškom kilograma. Ja da nisam trenirao, tko zna do koje bih ja došao... Meni je bio sastavni dio života živjeti s tom kilažom", objasnio je Luka. 

"Mislim da mi je falilo društvo s istim problemom kao i ja. Kad sam trenirao, nitko nije bio s viškom kilograma", objasnio je Luka. Maca ga je pitala probija li i dalje svoje granice ili je 'probio svoju maksimalu'. 

"Mislim da sam ja glavne granice probio, tu i tamo dođe još koja koju trebam probiti", objasnio je Luka. 

Luka je od svih bivših kandidata na maratonu imao najbolji rezultat, a u tome je nastavio sudjelovati i nakon 'Života na vagi'. "Sad sam ušao u taj đir. Ne želim se više nikad vratiti na staro i onda si uvijek uzimaš nekakve izazove da se držiš toga", objasnio je Luka.

Mirna Posavec

Mirna Posavec u četvrtu je sezonu 'Života na vagi' ušla sa 135 kilograma, a show je napustila sa 50-ak kilograma manje. Nakon završetka showa, Mirna je nastavila neumorno vježbati te je potpuno promijenila način prehrane pa tako na društvenim mrežama dijeli recepte za brze, ali zdrave i hranjive obroke. A sada ima još jedan veliki uspjeh ostvaren. Naime, Mirna je postala instruktorica fitnessa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirna Posavec (@mirna_posavec)

"Instruktorica fitnessa u teretani. Moja nova titula. Smjer koji sam odabrala ušavši u show 'Život na vagi', smjer od kojeg nisam i neću odustati jer se tu osjećam kao doma", otkrila je Mirna zašto voli taj posao. 

"Odgovara mi istraživanje i stalna nadogradnja znanja, a svaku novu informaciju isprobavam na sebi da vidim djeluje li. Drugačije se baš i ne može naučiti, nego jednostavno proba, proba i proba. Živi sam dokaz da se sve može kad se hoće. Pa čak i preokrenuti život naopačke", objasnila je.

Kristina Tkalčec Čopec

Kristina Tkalec Čopec, poznatija kao Kike, kandidatkinja druge sezone 'Života na vagi', bila je nedavno gošća kod Mace i Ede u 'Životu iza vage'. Kike je u showu doživjela značajnu transformaciju, a s treninzima i zdravom prehranom ta je simpatična majka dvoje djece aktivno nastavila do danas.

Kako se u emisiji razgovaralo o novim navikama, Kristina je komentirala što je usvojila, ali i čega se i dalje pridržava iz 'Života na vagi'.

"Već sam bila u nekim godinama kad mi se zdravlje počelo narušavati, i to mi je bilo prvo i osnovno", rekla je te dodala: "Treninzi su mi postali svakodnevica - što za posao, što za mene samu tako da jednostavno ne mogu bez toga."

Dodala je kako joj nije trebalo puno vremena da stekne tu naviku. "U tri mjeseca stekla sam te neke osnovne navike. Ali navike se stvaraju svakim danom, tako da i danas stvaram neku novu", objasnila je Kike koja je u show ušla sa 104,7 kilograma, a danas ima manje od 70 kilograma! Kako danas izgleda, pogledajte u videu (gore)!

Petar Tucman

Petar Tucman kandidat je treće sezone 'Života na vagi' - na prvom vaganju u showu imao je 170,2 kilograma, a u finalu 'Života na vagi' imao je 101,8 kilograma! Izgubio je 68,4 kilograma, odnosno 40,2% tjelesne mase, a trenirati je nastavio i nakon izlaska iz showa.

Tijekom gostovanja kod Mace u 'Životu iza vage' otkrio je kako se i dalje svaki dan suočava sa svojim strahovima, ali i da nema predaje!

Roko Baković

Roko je izgubio 76,2 kilograma nakon šest mjeseci predanog vježbanja, od čega su tri mjeseca kandidati trenirali u showu, a tri sami. Je li nastavio održavati zdrave navike, kako danas izgleda njegov život, ali i jelovnik, otkrio je u intervjuu za RTL.HR

"Promijenilo se to što svakodnevno idem na treninge i ako propustim trening jedan dan, odmah se vraćam jer što dulje ne ideš, teže ti se opet natjerati na trening", kaže Roko pa nastavlja: "Navike oko hrane, tj. kuhanje hrane, ostale su mi i danas. Neke namirnice uopće nisam koristio prije 'Života na vagi', a danas ih koristim u svakodnevnoj pripremi, posebno začine. I kako zdrav obrok pretvoriti u doista odličan i ukusan jer ljudi misle da ako je zdravo, automatski je i bljutavo, a zapravo može biti i zdravo i ukusno", podsjeća pobjednik. 

Život na vagi, Roko

Ponosni otac i suprug kaže kako drugima rado prenosi znanje koje je stekao u showu, a i sam ga primjenjuje u obiteljskoj kuhinji i načinu života. "Prenosio sam i davao savjete svima koji su me pitali. A danas najviše to radim u svojoj obitelji, posebno s djecom, ujutro im pravim smoothieje, koji su njima i zanimljivi i fini. I kako djeca vole slatko, pokušavam im davati zdrave slatke stvari; moji, recimo, vole pahuljice s kakaom, ali pomalo sam ih naučio, danas svi jedu s medom", kaže Roko.

A kad ne radi i klinci nisu u školi i vrtiću, svi rado idu na Sljeme. "Idem, ali moram priznati ne baš svaki vikend, ali kad se ukaže prilika, svakako." Osim ovakve zdrave rekreacije, Roko i dalje vježba crossfit. "Crossfit se pokazao kao trening koji meni najviše odgovara. Imam odličnog trenera, treninzi nikada nisu isti tako da nikad ne znam što će biti i iznova je uvijek zabavno", kaže s osmijehom. 

A njegova fizička transformacija itekako je utjecala i na njegovo psihičko dobrostanje. "Jako puno je ta promjena utjecala na mene, kad si debeo onda si sa svime i sa samim sobom jako nezadovoljan, a danas više ne gledam na to tako", objašnjava.

Marko Kregar

Marko Kregar, jedan od sudionika popularnog showa 'Život na vagi', u emisiji koja mu je promijenila život izgubio je kilograme i promijenio navike, a nakon snimanja nastavio je vježbati i hraniti se zdravo. No Marko priznaje da se voli podsjetiti na to kako je izgledao prije i na trnovit put koji je prošao da bi izgledao ovako kako izgleda sada. Nedavno je to učinio na InstaStoryju.

"Krkan vs. manji krkan", napisao je uz fotografiju na kojoj se vidi kako je izgledao u showu, a kako izgleda danas. 

"Prva faza je ulazak u kuću i kilaža od 165,9 kilograma. Druga je faza finale i kilaža od 111,3 kilograma. Treća je faza nešto što sam zavolio, s lakoćom se penjem na Sljeme i imam 114 kilograma. Četvrta je faza nedavni posjet Osijeku i kilaža od 108,6 kilograma. To su faze mog života, moja borba, moji usponi i padovi... Ali koliko god puta sam pao, isto toliko puta sam se i ustao", ispričao je jednom prilikom. 

Mario Mandić

Mario Mandić

Mario Mandić, kandidat treće sezone 'Života na vagi', ovih dana punom parom radi u vlastitoj dvorani za fitness! Ali nije zaboravio svoju prošlost ni novi početak u showu, a jednom je prilikom otkrio što bi danas poručio novom Mariju.

"Novi Mario nazdravlja sa starim Marijem i želi mu da zauvijek ostane baš tamo gdje i je, u prošlosti, a novi 'ja' da nastavim uspješno ići putem kojim sam krenuo", poručio je trener fitnessa. 

Podsjetimo, u show je ušao sa 165,5 kilograma, a izgubio je 53,5 kilograma. U vježbanje se toliko zaljubio da je odlučio promijeniti i životni put te od profesionalnog vatrogasca postao profesionalni trener fitnessa.

Alen Abramović 

Alen Abramović, pobjednik treće sezone popularnog showa 'Život na vagi', skinuo je čak pola svoje tjelesne mase i time ušao u povijest kao apsolutni rekorder u skidanju kilograma u showu! Alen se prisjetio fotografijom kako je izgledao te napisao kako se osjećao i čega se sve bojao na dan ulaska u show. 

Alenovu iskrenu objavu, koju je objavio na Instagramu uz prvu fotografiju s vaganja u emisiji, prenosimo u cijelosti:

"Prije točno dvije godine bilo je sunčano jutro, a ja sam čekao ekipu iz produkcije emisije 'Život na vagi' da me pokupi. Kasnili su. Spustio sam se ispred zgrade, nervozan i sjeo na klupu. Navlačio sam majicu preko trbuha jer mi je škemba stalno ispadala van i razmišljao što me čeka danas? Hoću li biti najteži kandidat, hoću li biti najstariji, kakvi su ostali? Osjetio sam glad i pomislio ako sada odem do dućana, a oni se pojave i mene nema, mislit će da sam neodgovoran. Ipak sam skoknuo do obližnjeg marketa i kupio dva čokoladna kroasana koja sam utrpao u sebe, jer ne daj Bože da je A.C.O. gladan (uvijek sam znao preduhitriti glad). Nisam slutio da će mi se život tako promijeniti narednih mjeseci. Ono u što sam bio siguran je da sam imao enormnu želju za promjenom i unatoč svim zdravstvenim problemima i grube realnosti prvog vaganja, uvijek sam imao jako pozitivan stav i jaku vjeru! Taj stav je bio moj temelj za sve što je slijedilo dalje!
86,4 kg - 5 mjeseci
17,2 kg - mjesečno
4,1 kg - tjedno"

Nina Martina

Nina Martina Korbar, kandidatkinja treće sezone showa 'Život na vagi', objavila je galeriju usporednih fotografija uz koje je napisala kako ju je i samu začudila transformacija koju je uspjela napraviti:

"Jako puno vas zanima kako je izgledala moja najdeblja faza još prije showa, neki nisu ni vjerovali da sam imala 150 kilograma, pa evo... Odlučila sam podijeliti fotke iz svoje najdeblje faze koje još niste vidjeli... Lijeve fotke su uslikane prije skoro 10 godina, kad sam imala 18 godina i 150 kilograma, a desne fotke su od danas, odnosno kroz zadnjih godinu dana na kojima imam 87 kilograma.

Naišla sam na ove fotke slučajno nekidan na starom laptopu i iako sam svjesna da sam to nekada davno bila ja, svejedno sam skoro pala u nesvijest od šoka da sam to nekad davno bila ja. Koliko me samo ta kilaža ograničavala, koliko me obilježavala, ma nevjerojatno, uzela mi je veliki dio tinejdžerskih i studentskih dana, ali neka.

Jako puno toga sam naučila, prošla, stekla sam veliko životno iskustvo i danas sam zahvalna na svemu jer sam danas ovdje gdje jesam, idem naprijed i samouvjereno radim na sebi. Sve se može kad se hoće i kad se odluči, ali pravi oblik motivacije i podrške te razumijevanje su jako bitan dio ovakve transformacije i puta.

Voljeti sebe, svoje tijelo, disati punim plućima i samouvjereno hodati kroz život je NEPROCJENJIV poklon! Vjeruj mi! Presretna sam!" objavila je nedavno.

A sljedeći tjedan u programu RTL-a finalni je tjedan pete sezone „Života na vagi“ u kojem će se saznati tko su finalisti, ali i tko je najbolji!  

 • Život na vagi

  natjecateljska emisija - Hrvatska - 2019.

  Ponedjeljak - petak u 19.15 sati
  • Voditelj:
   Marijana Batinić
  Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!