Ostani doma
Pobjednik 'Života na vagi' Matej Petrović za RTL.HR: 'Da, imam curu. Plan mi je vratiti se u Hrvatsku, pokrenuti vlastiti posao te uživati u životu!'

VELIKI INTERVJU

Pobjednik 'Života na vagi' Matej Petrović za RTL.HR: 'Da, imam curu. Plan mi je vratiti se u Hrvatsku, pokrenuti vlastiti posao te uživati u životu!'

Matej Petrović u petu sezonu 'Života na vagi' ušao je sa 152 kilograma, a izašao je kao pobjednik!

Vezana vijest

Matej na vaganju
ŽIVOT NA VAGI Matej došao do svog cilja u 'Životu na vagi': 'Nisam imao 100 kila barem pet, šest godina. Presretan sam!'

Osim transformacije života, Matej je osvojio i 170 tisuća kuna nagrade. Na što planira potrošiti taj iznos, kako mu je bilo u 'Životu na vagi' te je li u međuvremenu pronašao ljubav, otkrio je u intervjuu za RTL.HR!

„Nakon što sam pobijedio prvo sam pomislio kako sam sretan i ponosan na sebe jer sam ispunio riječ koju sam dao dragoj osobi. Riječ je o osobi koja više nije s nama, a kroz život me oblikovala. Obećao sam joj da neću odustati, da ću uvijek davati sve od sebe i da ću u glavi imati sve ono lijepo čemu me naučila. Sve to je ono što me nakon izlaska iz showa najviše motiviralo za gubitak kilograma, a samim time i dovelo do pobjede“, ispričao je presretni Bubi.

'Mislim da rezultat u finalu nije moj maksimum'

Marijana Batinić, finale 'Života na vagi'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već u finalnom tjednu brojni obožavatelji 'Života na vagi' navijali su za njegovu pobjedu. „Pobjedi se nisam nadao, ali sam u nju vjerovao jer sam tijekom showa, ali i nakon izlaska iz kuće, zaista davao sve od sebe kako bih skinuo što više kilograma. Premda svjestan da pored svojih kolega koji su stvarno sjajni nisam imao velike šanse, trudio sam se i zalagao jer se u meni probudio natjecateljski duh. Volim se natjecati i pobjeđivati tako da sam cijelom procesu skidanja kilograma pristupio s jasnim ciljem - skinuti ih što više“, otkrio je.

No kaže da to nije sve od njega. „Mislim da rezultat u finalu nije moj maksimum, ali se vodim mišlju kako ni u čemu ne treba pretjerivati. Ne treba ići iz krajnosti u krajnost i treba osjetiti svoje tijelo. Sada kada sam skinuo masne naslage, vjerujem kako ću vratiti nekih desetak kilograma, no ovoga će puta to biti mišići“, otkriva svoje planove. No gubiti kilograme više ne planira. „Za sada ne planiram jer vjerujem kako bih s ovom kilažom trebao biti i više nego zadovoljan. U pet sam mjeseci skinuo 68 kilograma i mislim kako na tu činjenicu stvarno trebam biti ponosan“, kaže.

'Izolacija mi je bila najveći izazov'

Matej Petrović

Na pitanje je li nekog od ostalih finalista smatrao konkurencijom, odgovara iskreno: „Ne smatram da je itko od nas ikome bio konkurencija. Bili smo kolege s istim problemom i istim ciljem. Zajedno smo se borili kako bismo ga ostvarili. Kada je to trebalo, držali smo jedni drugima leđa i međusobno se bodrili kada bi nekome bilo teško. Smatram kako su svi koji su došli do finala to i zaslužili te da je svaki kandidat koji je ušao u show svojevrsni pobjednik. Pobijedio je sebe jer je priznao da ima problem i želio ga je riješiti, a to je najveći korak.“

Dio kandidata u showu je prošao, uz fizičku, i psihičku transformaciju, no Mateju ona nije trebala. „Tijekom showa i Edo i Maja isticali su kako mi mentalna preobrazba nije bila potrebna. Treneri su me potaknuli na vježbu, a kako bi Ante rekao: 'I noga u guzicu je korak naprijed.' Edo i Maja očito su me dobro 'lupili' na čemu sam im jako zahvalan“, otkriva. No to ne znači da mu je u showu bilo lako.

„Najveći mi je izazov bila izolacija. Uz naporne treninge i šok koji su naši organizmi doživjeli promjenom jelovnika, bili smo odvojeni i od naših najbližih, što meni nije bilo nimalo jednostavno s obzirom na to da sam uz svoju obitelj jako vezan“, objašnjava.

A bi li volio još nešto promijeniti na sebi? „Dugo sam razmišljao o tome što bih još promijenio na sebi i zaključio kako je jedino što ću promijeniti odjeća u ormaru“, kaže kroz smijeh.

Otkriva i kako ne može izdvojiti samo jednu osobu i jednu transformaciju koja ga je oduševila u finalu. „Svi su me kandidati apsolutno oduševili. Mislim da se vidi kako su svi do jednoga radili na sebi i kako smo stvarno promijenili životne navike. Vjerujem i kako je svaki kandidat naše sezone mogao motivirati nekoga od gledatelja da promijeni svoj način života i vidi kako kilograme nije nimalo lako skinuti, ali da nije nemoguće. Drago mi je i što su posljednju večer cure zablistale jer znam koliko im je to značilo“, kaže s osmijehom.

'Imam curu!'

Finalisti 'Života na vagi'

A na čega će potrošiti 170 tisuća kuna? „Kao što sam rekao u showu, novac nije bio moj motiv ulaska tako da još ne znam na što ću ga potrošiti, no u svakom ću slučaju napraviti veliku feštu čim to bude moguće zbog epidemiološke situacije. Dio ću novca uložiti i kako bih pokrenuo vlastiti posao“, otkriva. Ima i druge privatne planove.

„Kao što sam naučio u showu, sve je stvar dobre organizacije. Lagao bih kada bih rekao da je jednostavno uskladiti sve obveze koje nam vanjski život nameće, ali uz malo truda, sve je moguće. Prioriteti se moraju znati“, kaže pobjednik Matej koji je nakon finala prvo zagrlio svoje najmilije. „Obitelj i prijatelji najvažniji su mi u životu i moja su velika motivacija pa nisam mogao dočekati da ih vidim. Najveća podrška bila mi je šogorica Vjera - da ovo nisam rekao, vjerojatno bi me zadavila na spavanju. Kao i u svemu što radim, najveća su mi podrška bili obitelj i prijatelji.“

Stoga se nakon nekoliko godina planira vratiti živjeti u Hrvatsku. „Plan mi je definitivno vratiti se u Hrvatsku, tu pokrenuti posao te uživati u životu kao što sam i do sada, no uz drugačije prehrambene navike“, priča vedri Matej. A kad smo ga pitali je li našao i sreću u ljubavi, bio je prilično tajanstven: „Imam curu, nemam komentar!“

 • Život na vagi

  natjecateljska emisija - Hrvatska - 2019.

  Ponedjeljak - petak u 18.55 sati
  • Voditelj:
   Marijana Batinić
  Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!