Ilma Karahmet: 'S 14 sam proputovala svijet, a nastup u New Yorku mi je najluđe životno iskustvo!'
RTL

SUTRA U 21 SAT!

Ilma Karahmet: 'S 14 sam proputovala svijet, a nastup u New Yorku mi je najluđe životno iskustvo!'

S 13 godina oduševila je u showu 'X Factor Adria', a sada novu priliku traži u 'Zvijezdama'

18-godišnja Ilma Karahmet stiže iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini. Dolazi iz glazbene obitelji, pjeva od svoje četvrte godine te svira gitaru i klavir. Već je nastupala na različitim festivalima, koncertima i u TV emisijama. S 13 godina osvojila je cijelu regiju nastupivši u showu 'X Factor Adria'. Snimila je već i tri svoje pjesme.

Voli R&B, ali i sevdalinke

Najviše sluša pop, R&B i soul, a kao najdraže izvođače izdvaja Tošu Proeskog, Sama Smitha i Mariah Carey. Za sebe kaže da je ambiciozna, komunikativna i strpljiva, a u 'Zvijezdama' očekuje dobru atmosferu i upoznavanje novih ljudi. Iako sanja svjetsku karijeru, želi ostati u rodnome gradu, a kada bi morala birati, opredijelila bi se za obitelj i majčinstvo.

Ilma je s 14 godina nastupila u New Yorku na internacionalnom festivalu jezika i kulture gdje je pjevala poznatu pjesmu 'Hero' Mariah Carey, a osim Amerike, na tom istom festivalu nastupila je i u Turskoj, Maroku, Njemačkoj, Belgiji te Rumunjskoj.

'Sama sam se zaputila iz Brooklyna na Manhattan'

'Prošla sam cijeli svijet od svoje 13 do 15 godine, a dok sam bila u New Yorku, sama sam se zaputila iz Brooklyna na Manhattan kako bi vidjela svoje prijatelje koji su bili smješteni u drugom učeničkom domu. Nisam imala ni adresu, no uspjela sam se snaći i na kraju ostala s njima tri dana!', smije se simpatična Ilma koja se udala prije nekoliko mjeseci s tek navršenih 18 godina.

Iako voli pjevati R&B, tiha patnja joj je sevdah, a hoće li pred Tončijem Huljićem, Petrom Grašom, Ninom Badrić, Jacquesom Houdekom i Andreom Andrassy skupiti hrabrosti i zapjevati koju sevdalinku, gledatelji će saznati sutra od 21 sat na RTL-u.

Reci što misliš!