Ostani doma
Zvijezde / Novosti
Tinejdžerice iz 'Zvijezda' nasilje, depresiju i kliničku smrt pobijedile uz pomoć glazbe i stihova!
RTL

SUBOTA U 21:15 SATI NA RTL-u

Tinejdžerice iz 'Zvijezda' nasilje, depresiju i kliničku smrt pobijedile uz pomoć glazbe i stihova!

Aida Tokić i Gabrijela Holjevac kandidatkinje su koje će se ove subote u posljednjoj audicijskoj epizodi ''Zvijezda'' predstaviti žiriju i gledateljima.

No osim nastupa u RTL-ovu glazbenom showu, ove dvije hrabre mlade djevojke povezuje još jedna stvar –u najranijoj su dobi uspjele prebroditi najteže životne trenutke, i to pjevajući!

Aida Tokić ima 16 godina, dolazi iz Rijeke i pohađa srednju kozmetičku školu. Već je u osnovnoj školi imala problema s vršnjačkim nasiljem – psihičkim, ali i fizičkim. No teškoće s kojima se borila nije željela ni s kim podijeliti. ''Roditeljima sam tek nedavno rekla za ono što se događalo u školi jer me bilo strah da se nakon mog priznanja stvar ne bi samo još više pogoršala'', priznaje Aida.

Sve nastupe posvećuje preminuloj prijateljici

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sve je skupljala u sebi, nikome nije rekla dok nije krenula u srednju školu. Tada je pisala neki članak u kojemu je ispričala sve što joj se događalo. I tako smo mi zapravo doznali da je prošla sve i svašta!'', kaže njezina mama Ismeta, ''prije bi se zatvorila u sobu, učila i što god bismo je pitali, nije željela odgovoriti, odbijala je svaku komunikaciju''.

Iako se osjećala depresivno, uz sebe je uvijek imala najbolju prijateljicu koja ju je jedina razumjela. Nažalost, u drugom razredu osnovne škole prijateljica joj je preminula od posljedica leukemije. Nekoliko godina kasnije, Aida je doživjela kliničku smrt kad joj se, kako priča, javila pokojna prijateljica i dala snage da nikada ne odustaje. ''Sreća što sam u takvim situacijama imala osobu poput nje. Ona je bila moj anđeo čuvar dok sam trpjela te teške trenutke. Branila me od svih ružnih riječi'', prisjeća se Aida.

''To što mi se dogodilo nikad ne želim zaboraviti jer me jednostavno podsjeća na to da sam uspjela preživjeti jer sam stalno mislila na nju i jer me ona gurala dalje – i u glazbi i svemu ostalom.''

Aidi je danas glazba život i u njoj pronalazi način da prebrodi sve ono loše što joj se dogodilo u životu, a svaku pjesmu posvećuje svojoj prijateljici. U slobodno vrijeme bavi se humanitarnim radom, donira novac i pomaže ljudima u nevolji.  

Jedino se na pozornici osjeća samouvjerenom

Njezina kolegica, koja će u subotnjoj emisiji također zakoračiti na pozornicu ''Zvijezda'', 17-godišnja je Gabrijela Holjevac iz Jezerana. Ovoj kreativnoj i talentiranoj djevojci umjetnost je pomogla već u školskim danima. Česti sukobi roditelja negativno su utjecali na nju. Postala je anksiozna i depresivna i sve se više povlačila u sebe. Spas je pronašla u glazbi, fotografiranju i slikanju te pisanju.

Pjesme koje piše inspirirane su teškim trenucima kroz koje je prolazila. ''Sav taj umjetnički dio mene je jedini dio mene koji poznajem'', kaže Gabrijela, ''pjesme koje sam napisala imaju nešto težu tematiku. Znam da je čudno da ja ovako mlada pišem o smrti, to je malo šokantno, ali smatram da su pjesme koje su nastale kroz bol i teško razdoblje najveća umjetnost. Zato što kroz bol izraziš sve svoje osjećaje koje imaš, sve najsirovije emocije''.

Gabrijela ističe kako se u životu najviše želi baviti glazbom i jedino se na pozornici, pjevajući, osjeća sigurnom i samouvjerenom te to želi prenijeti i ljudima koji je slušaju. ''Ta melankolija koju osjećam proizlazi iz problema s kojima se susreće većina tinejdžera mojih godina. Naravno, ja sam svjesna da sam samo klinka, ali možda malo više razmišljam od drugih vršnjaka'', ističe.

Hoće li svojim emotivnim nastupima koje marljivo pripremaju Aida i Gabrijela uspjeti razoružati žiri te proći u drugi krug natjecanja, ne propustite doznati u subotu u 21:15 na RTL-u!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!