ZVIJEZDE

Noa Rupčić: 'Od mame sam naslijedio glas, a od tate smisao za ritam. A općenito, nadam se da sam dobar čovjek kao i oni'

Noa Rupčić ušao je u top 12, a mi smo razgovarali s njim o glazbi, djevojci, poznatim roditeljima...

Noa Rupčić jedan je od 12 kandidata koji su ušli u top izbor mentora ove sezone showa 'Zvijezde'. Noa svira klavijature u rock-grupi Kojoti, gdje pjeva i prateće vokale, a ima i svoj bend, u kojem također pjeva. S Noom smo razgovarali o njegovom zvjezdanom putovanju, ambicijama, djevojci, poznatim roditeljima i željama za budućnost.

Naime, sin poznatih glazbenika, Tine Kresnik i Hrvoja Rupčića u show se prijavio zajedno s djevojkom Stephany Domitrović, koja je ispala tijekom duela.

„Vjerojatno jedini nastup u showu tijekom kojeg nisam imao tremu bio je onaj prvi, ali samo radi pjesme koju sam si odabrao. Tu pjesmu sam pjevao puno puta u životu tako da sam bio siguran da neću puno griješiti, ali svih pet stolica nisam očekivao jer nisam mislio da će svi cijeniti tu vrstu glazbe i glasa“, kaže Noa, koji se publici i žiriju predstavio pjesmom 'Whole Lotta Love'.

Htio Jacquesa za mentora, a oduševio se Grašom

Za mentora je dobio Petra Grašu, a iako to nije bila njegova želja, sad je potpuno oduševljen. „Jako sam zadovoljan mentorom, prvo sam mislio da bi mi Jacques bio najbolji za moju vrstu glazbe, ali me Grašo više nego ugodno iznenadio odabirima pjesama za mene, vidi se da razumije šta mu kandidati vole i šta im stoji“, kaže talentirani 20-godišnjak.

Na pitanje tko po njemu od članova žirija ima najbolje pjesme, a tko najbolji glas, u šali odgovara: „U žiriju mi definitivno najbolje pjesme i glas ima Andrea, ona je nešto potpuno svježe za ove prostore“ pa nastavlja: „Mislim da mi od žirija Grašo ima najbolje pjesme, a Jacques najbolji glas, makar, obojica su mi blizu u obje kategorije.“

'Svoj savršeni koncert zamišljam tako da publika uživa kao nikada prije’

No, to nije jedina glazba koju Noa sluša u slobodno vrijeme. „Ja slušam skoro uvijek ono što i pjevam, znači najviše slušam rock, ali ima tu dosta i jazza, bluesa, nekad i popa, ali to puno rjeđe, uglavnom se držim svakakvih grana rocka jer mi to najviše paše“, objašnjava.

Mladi glazbenik je dosad bio na brojnim rock-koncertima, a kod izbora najdražeg dvoumi se oko Santane i Deep Purplea. „Na oba sam potpuno uživao“, objašnjava pa otkriva kako bi izgledao njegov savršeni koncert: „Svoj savršeni koncert zamišljam tako da publika uživa kao nikada prije, jer to je meni najvažnije, pogreške će se uvijek događati, ali bitno je da energija koja se prenese na publiku bude potpuno pozitivna i zabavna“, poentira.

'Jako mi je bilo teško kad je Stephany ispala'

A volio bi snimiti i duet s djevojkom Stephany, s kojom je već nastupio u duelima. „Mislim da mi je 'Lutka za bal' u showu bila skoro pa savršena jer se vidjelo da su publika i žiri potpuno uživali makar nije bilo savršeno pjevački.“ Njemu je, naravno, bilo teško kad je prošao dalje, a njegova Stephany nije. „Jako mi je bilo teško jer znam koliko bi njoj značilo da je prošla, stvarno se jako bila potrudila za nastup i dala je sve od sebe“, kaže iskreno.

A osim djevojke u glazbenim vodama, Noa pored sebe ima i roditelje s dugom glazbenom karijerom. „Pa zapravo je jako zabavno odrastati uz takve roditelje, često su bili doma jer to ipak nisu normalni poslovi na koje odeš ujutro i vratiš se predvečer, s njima sam često išao po njihovim koncertima, što je uvijek bilo uzbudljivo iskustvo“, prisjeća se oduševljeno.

Dodaje kako je od mame naslijedio glas, a od tate smisao za ritam. „Ali i općenito, oboje su jako dobre osobe, kojima je jako stalo do drugih, nekako se nadam da su to prenijeli na mene jer takve osobnosti cijenim najviše kod ljudi“, kaže iskreno naposljetku.

A Nou i još 11 kandidata u borbi za top 10 možete pratiti ovog petka u 20 sati na RTL-u!

Reci što misliš!