Arhiva / Predsjednički izbori

prebrojavanje letova

'Grabar Kitarović obmanula je javnost! Zrakoplov je koristila 27 puta'

Ured predsjednika Vlade priopćio je kako nije istina da je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila službeni zrakoplov 'samo nekoliko puta'. Štoviše, oni su naveli kako ga je koristila 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine

Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović u sinoćnjem RTL Duelu izjavila kako je premijer Zoran Milanović iznio pogrešne podatke o njenom korištenju vladinog zrakoplova dok je bila ministrica, te da se njena putovanja državnim avionom mogu pobrojati na prste ruku, oglasio se i Ured predsjednika Vlade.

U svom priopćenju su naveli kako je Grabar Kitarović iznijela netočnu informaciju i na taj je način pokušala obmanuti javnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prema podacima Vladine Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila je službeni zrakoplov 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine", naglasili su iz Vlade.

Podsjetimo, premijer Milanović je u novogodišnjem intervjuu RTL-u Danas izjavio kako je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja putovala više u jednoj godini, nego cijela njegova Vlade u tri godine.

"To me je silno iznenadilo. Ne znam od kuda mu ti podaci. Neka se napravi revizija. Neka DORH pokrene istragu o tome. Ja sam taj zrakoplov koristila samo nekoliko puta, negdje tijekom 2004., 2005. godine. Nakon toga - ništa. Držim da trebamo biti odgovorni prema korištenju državnog zrakoplova. Obično sam koristila redovne linije i to one koje su bile najučinkovitije, ali i najjeftinije za hrvatske porezne obveznike. Moram vam reći da sam jako brinula o svom proračunu za putovanja jer to je izravna odgovornost prema građanima RH. Može se prebrojiti na prste ruku koliko sam putovala državnim zrakoplovom", uzvratila mu je Grabar Kitarović u RTL Duelu.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!