Ostani doma
IT svijet

ONLINE SHOPPING

Kupnja preko interneta: prednosti i nedostaci online kupovine

Kupnja preko interneta: prednosti i nedostaci online kupovine
Pixabay

Kupnja preko interneta sve je češći način kupovine. Sve popularnija online kupovina ima svojih prednosti, ali i nedostataka

Kupnja preko interneta postaje sve popularnija, a stvari koje kupujemo prvenstveno naručujemo iz inozemstva. Za vas smo izdvojili glavne prednosti i nedostatke online kupovine.

Prvi i najglavniji razlog naručivanja preko interneta je zasigurno štednja vremena. Za razliku od razgledavanja i kupovine po trgovinama, online shopovi omogućavaju nam kupnju u samo nekoliko klikova. Tako na brži, ali i jednostavniji način obavljamo potrebno kupnju, a da pritom ne gubimo previše vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kupnja preko interneta također nam omogućava da usporedimo cijene istih proizvoda. Kada smo u shoppingu, često nemamo priliku usporediti cijene od trgovine do trgovine. Na internetu je stvar mnogo jednostavnija. Kod online trgovine imamo priliku vidjeti koliko što stoji te se tako odlučiti za najpristupačniju opciju, odnosno proizvod.

Dobra je stvar što su mnoge online trgovine omogućile kupovine putem različitih aplikacija za pametne telefone zbog čega je sama kupnja preko interneta postala još jednostavnija.

No, kupnja preko interneta ima i određenih nedostataka, a jedan od njih je zasigurno trošak isporuke. Stoga bismo prije naručivanja obavezno trebali provjeriti naplaćuje li se dostava te, ako se kojim slučajem naplaćuje, koliko ta ista dostava iznosi. Naime, često sami troškovi isporuke nisu mali zbog čega se može dogoditi da isporuku platimo više od naručenog proizvoda.

Osim troškova isporuke, ponekad proizvod koji smo naručili ne odgovara našim željama. Problem je u lažnom oglašavanju pa tako naručene stvari na ekranu često izgledaju drugačije nego u stvarnosti. Upravo biste zbog toga uvijek trebali biti svjesni da je online kupovina uvijek riskantna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!