Ostani doma
Parlamentarni izbori 2015.

novi vladin mandatar

Poslovna biografija: tko je Tihomir Orešković?

Tihomir Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave

U srijedu nešto prije 16 sati, nakon konzultacija Mosta nezavisnih lista i Domoljubne koalicije, službeno je objavljeno kako će mjesto mandatara zauzeti Tihomir Orešković! Potpredsjednici će biti stranački ljudi.

Vezana vijest

Kolinda Grabar-Kitarović, Tihomir Orešković

Tihomir Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

PLIVI se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika). 

Viber

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!