Ostani doma
Kolumne / Ivo Anić

kolumna ive anića

Znate onaj vic, Zdravko Marić leži na operacijskom stolu, a Vili Beroš ga pita...

Znate onaj vic, Zdravko Marić leži na operacijskom stolu, a Vili Beroš ga pita...
pixsell

Ima tih viceva o Viliju Berošu ovih dana koliko ti duša želi

Znate onaj vic, Zdravko Marić leži na operacijskom stolu, a Vili Beroš ga pita: 

„Kakvu anesteziju želite uvaženi ministre?

„A kakvu imate kolega?“

„Imamo po HZZO-u i onu koju treba platiti.“

„Dajte vi meni kolega ovu iz HZZO-a, koštala me ko Sv.Petra kajgana.“

„Vrlo dobro dragi kolega. Ni – na-na-na, moje zlato spavaaa...“

Ima tih viceva o Viliju Berošu ovih dana koliko ti duša želi, i ima jedan baš dobar. 
Kaže, sjede Zdravko Marić i Vili Beroš na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo i razgovaraju o hitnoj potrebi reforme zdravstvenog sustava.

Vezana vijest

Marić i Beroš

Navalio Marić na Beroša kao da je zaboravio da se sjednica izravno prenosi preko Youtube kanala, da konačno počne nešto raditi u životu. Smanji brate rashode svog sustava, izgubio je sasvim živce Marić. Daj brate bar neki nacrt, skicu, plan. Čovječe shvati da ja ne mogu svaki mjesec zaduživati toliko građane RH zbog tvog sustava koji curi na sve strane. Zajapurio se Zdravko Marić, sve razvezuje kravatu i teško diše. Skljokao se na kraju Zdravko Marić sa stolice, a skočio Vili Beroš i viknuo: „Sestro, hitno mi donesite instrumente!“

A Zdravko će sa poda: „ Eto Andrej vidiš kakav je, ja tu umirem, a njemu je do muzike.“

E ako ste mislili kako su samo zajebancije i vicevi vezani uz ministra financija i ministra zdravstva grdno se varate. Te sjednice koje prenosi Youtube urnebesne su i imaju više aktera. Uključi se i sam premijer u burnu raspravu i performanse. Pa jedan ide, sluša Andrej Plenković kako se njegova dva ministra svađaju koji je nesposobniji, pa se i sam osvrne na reformu zdravstva koju njegov predizborni maneken Beroš niti na skici nema. 

„Vaše reforme uvažene kolege ozbiljno utječu i na moj bračni život. Dođem ja fino kući nakon iscrpljujućeg dana i govorim ženi što sve moram da trpim radi predizborne kampanje, koja dva nesposobna ministra i što rade, a žena mi predloži da i sami unesemo reforme zdravstva u naš seksualni život.“

„Igrajmo se malo Vilija Beroša dragi.“

„Kako to misliš ljubavi?“

„Pa igrajmo se malo doktora.“

Poveselim se ja, radosno će Andrej, pa na brzinu odem da se istuširam, dođem pred sobu, soba zaključana. 

Naručila me za godinu dana.

A ima jedan pravo dobar.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Jada se ministar Zdravko Marić svom šefu Andreju Plenkoviću kako više jednostavno ne ide dalje ovako. 

„Ne mogu više. Ja jednostavno nisam dovoljno pametan da vodim dva ministarstva. I moj resor i od tog tvog Beroša. Nisam dovoljno pametan da bih objasnio kako to u covid godini toliko troškovi rastu za lijekove, a svi se bave samo koronom? Sve zaustavljeno, operacije i one najhitnije se ne obavljaju, onkološke bolesnike ostavio Beroš kao siročad, a ja moram izmisliti milijarde za lijekove? Koje? Kakve? Za što? Kao da ja imam negdje zakopan novac za veledrogerije? Ministar Beroš izgleda misli kako ja imam neki sef tamo u Ministarstvu pa ga trebam samo otključati? Taj dug ja sam samo pretočio u dug prema bankama, od kojih smo već zaduženi da te Bog sačuva. Za godinu dana, ako se ovako nastavi, država će bankrotirati.

Sluša Andrej svog ministra kako očajan upire prstom u njegova manekena Beroša pa zamišljeno, očinski odgovori Mariću:

„Zdravko moj. Znaš ti zašto je najbolje uvijek biti dužan?

Uzvrpolji se Zdravko na stolici, još uprta prsta u Vilija Beroša, pa kimne glavom da ne zna.

„Zato što nedužni uvijek stradaju!“

Vezana vijest

Vili Beroš na početku pandemije

Valjaju se tako ministri od smijeha, sve ulizivački da se dodvore svom šefu, a ovome drago. Jedino se Zdravko Marić ne smije, niti mu je do smijeha. Pa da vrati milo za drago, ispali vic još najbolji do sada.

„Sjede Mujo i Haso u kafani i komentiraju kako je stranicu „Cijepi se“ radila firma Beroševog fotografa templejtom koji košta 49 dolara.“

I, što je bilo dalje, kaže premijer Zdravku držeći se već za trbuh od smijeha. 

„Pa kaže Mujo Hasi, to ti je bolan selfie, a znaš kako se kod nas selfie kaže?“

„Kako, kako?“ Gušeći se od smijeha će premijer.

„Jebo sliku svoju!“

Povaljao Zdravko ministre po podu, lupa šakom o stol Andrej gušeći se u suzama od smijeha, čak se i Vili Beroš kiselo nasmijao, a Zdravko shvativši da je u elementu i da je sad ili nikad, nastavi sve jedan boljeg od boljeg.

„Pitaju Vinka Kojundžića iz tvrtke Cupis što mu ne radi platforma cijepise.zdravlje.hr. Ministarstva zdravstva za koju Vili Beroš nikada natječaja raspisao nije, a ovaj fino izvadi ugovor u kojem se lijepo vidi kako im je rečeni Beroš isplatio i 1,1 milijun kuna za izradu stranice koronavirus.hr koja nikada proradila nije.

Stranica vala radi, ali samo jedna strana.

„Kakva jedna strana“, pitaju u nevjerici novinari Vinka Kojundžića?

„Pa evo pročitajte aneks ugovora. Sve fino piše. Ugovoru o izradi stranice pristupaju s jedne strane tvrtka Cupis, a sa druge strane ministarstvo Zdravstva.“

„Pa u čemu je problem?“, kaže premijer brišući maramicom oči jer su mu potekle suze od smijeha.

„Pa mi uredno napravili jednu stranu!“, ispali Marić ko iz topa, a Andrej padne ispod stola valjajući se od smijeha po podu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!