Kolumne / Zoran Šprajc

KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Valjda će Ivanu Vrdoljaku netko od trojice bivših šefova HEP-a makar sladoled poslati

Ako Koračević već nije znao pomoći HEP-u, znao je pomoći sebi pa je potražio zadovoljštinu na sudu koji je zbog nezakonitog otkaza danas odlučio da ga HEP mora vratiti na posao i pri tome mu isplatiti milijun i 100 tisuća kuna zaostalih plaća

Komentar počinjem s proglašenjem osobe dana, s čovjekom koji može biti uzor svim direktorima javnih poduzeća i to po senzacionalnom rezultatu koji je ostvario. Za sebe.

To je Zlatko Koračević, bivši direktor HEP-a koji je na tešku i odgovornu funkciju zazivanja kiše imenovan 2012., a razriješen 2013. Ne zato jer je bio dokazano nesposoban. nego jer je bio žrtva unutrastranačkih preslagivanja u HNS-u.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koračević, naime, nikad prije s energetikom nije imao nikakve veze, ali je imao dobre veze s Radimirom Čačićem pa je s padom Čačića pao i on. No ako već nije znao pomoći HEP-u, znao je pomoći sebi pa je potražio zadovoljštinu na sudu koji je zbog nezakonitog otkaza danas odlučio da ga HEP mora vratiti na posao i pri tome mu  isplatiti milijun i 100 tisuća kuna zaostalih plaća. Da te novce ne bi morao voziti tramvajem, sud je odlučio da mu HEP mora vratiti i službeni automobil.

A tko je to nezakonito smijenio dobrog Zlatka Koračevića i omogućio mu da danas postane milijunaš? Jednako kao i on sposoban, bivši HNS-ov ministar gospodarastva Ivan Vrdoljak iz čijeg će mandata uglavnom ostati upamćena sponzorska škrinja za sladoled u njegovom dnevnom boravku.

Kako je identičnim otkazima Vrdoljak usrećio još dva člana bivše uprave - Ivana Matasića i Tomislava Šerića, valjda će mu netko od njih trojice u znak zahvalnosti makar sladoled poslati. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!