Kolumne / Zoran Šprajc

komentar zorana šprajca

Ne brinite, niste ispali magarci ako ste ugradili razdjelnike - pomogli ste Danskoj i Njemačkoj, gdje je ionako sve više Hrvata

Dobri hrvatski građani su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema

Razdjelnici topline postaju sve veći i veći skandal. Nakon što se pokazalo da mnogi građani s razdjelnicima imaju račune za grijanje veće nego bez njih, bivši ministar Ivan Vrdoljak priznao je da prije donošenja Zakona o obveznoj ugradnji razdjelnika nije tražio studiju isplativosti. 

Vezana vijest

Razdjelnik ugrađeni u 51.500 stanova Šok za potrošače: razdjelnici uopće ne štede i nisu zakonito mjerilo

Istodobno je i Državni zavod za mjeriteljstvo priopćio da razdjelnike uopće ne vode kao zakonito mjerilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, hrvatska država je hrvatskim građanima rekla da svi stanovi u svim zgradama s više od 70 stanova moraju imati ugrađene razdjelnike. 

I to do 1. siječnja ove godine, inače će ih hrvatska država kazniti. Dobri hrvatski građani, njih oko 50.000 su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, 500 kuna svaki, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. 

Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema. Ali sad se evo ispostavilo da razdjelnici uopće ne štede energiju, da nisu zakoniti, da nikakve inspekcije i nikakve kazne neće biti i da ih nikakva europska direktiva nikome ne nameće, bez obzira što bivši ministar razdjelnika o tome još uvijek nešto brlja. 

Ali vama koji ste platili tih 100 milijuna kuna ne treba biti žao, nemojte misliti da ste ispali magarci. 

Pomogli ste gospodarstva Danske i Njemačke, gdje ionako ide sve više Hrvata pa ćete možda uskoro i sami ondje završiti i jednako tako uspješno uz pomoć hrvatske države i sami šišati svoju hrvatsku braću.  

Preporučeno za tebe

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!