Kolumne / Zoran Šprajc

POKERAŠI IZ VLADE

Kako će završiti najveća igra pokera koju je Hrvatska ikad vidjela?

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa nikad kao jučer nije imalo takvu političku težinu

I dok je još Dalija Orešković bila u eteru sazvane su izvanredne press konferencije Tomislava Karamarka, Bože Petrova i Tihomira Oreškovića.

U najvećoj igri pokera koju je Hrvatska ikad vidjela, predsjednik HDZ-a odluku povjerenstva nazvao je polunakaradnom, sutra u Saboru najavio rušenje vlade Tihomira Oreškovića i reda radi podnio ostavku u toj Vladi. Izgleda kao igrač koji u ruci ima par sedmica. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Karamarka svoje žetone na stol stavlja Božo Petrov koji u posljednjem pokušaju da spasi vladu Tihomira Oreškovića diže ulog i sam nudi ostavku.

Ako HDZ ni to ne prihvati i sutra u Saboru sruši Vladu, Petrov kaže kako je 12 mostaša već deponiralo potpise za raspuštanje Sabora i nove izbore.

Izgleda kao igrač koji ima karte s kojima ovu partiju možda ne može dobiti, ali na kraju igre sigurno ne može  izgubiti.

I na kraju, kao najveći pokeraš od svih, Tihomir Orešković najsmireniji, u najkraćem obraćanju javnosti ikad. Sve što ima reći kazat će sutra u Saboru.

Igrač koji ništa nije uložio pa nema što ni izgubiti, ali voli igru.

I tako će Hrvatski sabor sutra postati pozornica neviđene političke predstave. Premijera kojeg je doveo HDZ, HDZ želi rušiti ali to ne može bez SDP-a.

Most koji u tom slučaju želi na prijevremene izbore na njih također ne može bez SDP-a. A SDP će pomoći i jednima i drugima kako bi pomogao sebi.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!