Ostani doma
Kolumne / Zoran Šprajc

komentar zorana šprajca

Počela evangelizacija hrvatskog podmorja: prvi misionar potpredsjednik Sabora Milijan Brkić

Doduše, ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao

Ova hvalevrijedna poduzetnička inicijativa koja dokazuje da se božje stado može šišati i pod vodom naišla je na puno razumijevanje i Katoličke crkve koja je poslala svog delegata da svetom vodom blagoslovi morsku vodu i sav živalj u njoj. Blagoslov ovog crkveno- poduzetničkog projekta odvijao se s broda koji se za Crkvu sasvim prigodno zove Gold Digger - u prijevodu Sponzoruša.

Koliko je crkvi plaćeno za ovaj posao, ostaje naravo u domeni poslovne tajne, ali politički sponzor projekta se nije krio. Bio je to potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji je u ime cijelog Sabora navukao ronilačko odijelo, zaronio u svoju misionarsku avanturu i simbolički pokazao da Sabor i Crkva mogu dotaknuti samo dno. Morsko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali evangelizacija hrvatskog podmorja, pokrštavanje morskih krastavaca, trilja, gavuna i cipala koje sada prirodno slijedi, ne treba čuditi.  

I Crkva i politika na zemlji gube svoje pristaše pa je razumljivo da ih traže negdje drugdje.  

Nebo su već zauzeli sveci, a i oni se ne mogu obići za 50 eura, pa je taj biznis plan zasad neprovediv. 

S druge strane naše podmorje je puno riba, a ribe šute i daju se navući na svaku udicu, što ih čini idealnim pripadnicima svakog stada, tj. jata. Doduše, ovaj novi evangelički koncept dovodi u pitanje same temelje kršćanske predaje prema kojoj je Isus hodao PO vodi a ne POD vodom, ali s druge strane, veli naš saborski misionar, kad je Isus hodao, što za nas ne bi i ronjao.

Amen.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!