Ostani doma
Koronavirus

'teška situacija'

Koronavirus zatvara škole: Ministarstvo objavilo video kako će izgledati online nastava od kuće

Škole je prve zatvorila Istarska županija u kojoj nastava na daljinu počinje od sutra

S obzirom na veliki interes javnosti vezano za održavanje nastave online nakon epidemije koronavirusa, Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je ogledni primjerak online lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole. 

Kratki ogledni primjerak lekcije pripremila je mentorica, profesorica Helena Valečić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od sutra se u Istarskoj županiji nastava u osnovnim i srednjim školama održava na daljinu, a ostale škole u Hrvatskoj dobile su naputak Ministarstva da se pripreme za evenutalno takvu situaciju.

"Za cijeli svijet ovo je nova i teška situacija zato treba biti svjestan da neće sve proći glatko. Bit će teškoća po putu u osiguravanju sigurnog okružja za učenje i poučavanje te implementiranje nastave na daljinu tamo gdje je to potrebno i od toga ne treba bježati. Upravo zato mislim da je pravi trenutak da svi budemo konstruktivni i odgovorni jer zajedno možemo prebroditi i ovakve krizne situacije", poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Učenici od petih do osmih razreda osnovne škole te svi učenici srednjih škola nastavu će imati online, a za niže razrede osiguran je program na javnoj televiziji. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!