Ostani doma
Koronavirus

Pacijentica iz Zagreba

Beroš: 'Još jedna pacijentica puštena kući. Sada imamo četvero izliječenih'

Trenutno je 56 zaraženih u Hrvatskoj

Nacionalni krizni stožer iznio je najnovije informacije o oboljelima od koronavirusa u Hrvatskoj.

"Od jutros nemamo novopotvrđenih bolesnika, dobra je vijest što je jedna dama otpuštena iz Klinike "Dr. Fran Mihaljević", što znači da imamo četvero izliječenih bolesnika", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pod nadzorom je 9598 osoba i dobio sam kritike iz Splita od vrijednih ravnatelja i županijskih Stožera civilnih zaštite da govorim samo o respiracijskom centru u Zagrebu. Ustrojavaju se isti u Splitu, Rijeci i Osijeku. Zahvala i Gradu Zagrebu jer je uspostavio 6 novih ambulanti za bolesnike sa sumnjom na COVID-19, po dvije ambulante u svakom od 3 doma zdravlja, one rade od 0-24, a broj telefona je 0800 9999 i broj funkcionira danas od 18 sati. I sada se javljaju djelatnici na taj telefon", dodao je Beroš.

"Nema još pozitivnih, ali još je dosta uzoraka na testiranju. Od trenutno bolesnih jedan je srednje teško bolestan, ostali lakše, nitko nije životno ugrožen", rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Naglasila je da nitko od zaposlenih u toj klinici nije zaražen.

"Kontakt je bio s liječnikom s Rebra. Dio naših liječnika u Zaraznoj i dio nekih drugih je bio u kontaktu s liječnikom koji je pozitivan na Rebru. Šest ih je u samoizolaciji, svima su uzeti brisovi. Dio je negativan, dio se još testira. Nitko u Klinici nije zaražen za sada", rekla je Markotić.

"Spremni smo na uzlazni trend, ali ne bih kalkulirala o brojkama"

Na pitanje može li se prognozirati neka brojka zaraženih u idućim danima, Markotić je rekla da se ne bi upuštala u procjene: "Ono što je bitno je da pratimo da ne budu nagli skokovi u broju i nitko to ne može predvidjeti. Svaka od ovih zemalja koje imaju infekciju ima svoje specifičnosti: gdje je krenula infekcija, koliko imaju dobar sustav. Puno je tih faktora da biste mogli procijeniti. Ne bih se željela upuštati u procjene. Spremni smo na to da bi broj mogao biti veći, na uzlazni trend, jači uzlazni trend, ali o brojkama ne bih kalkulirala".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!