Ostani doma
Koronavirus

ministar gost rtl-a danas

Božinović potvrdio rigorozne mjere: 'Nema više napuštanja mjesta prebivališta, zatvaraju se i tržnice!'

Nema više putovanja iz grada u grad

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u razgovoru za RTL Danas najavio je još strože mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Današnji snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali sprječavanje širenja virusa i dalje je prvi zadatak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Definitivno je koronavirus problem broj jedan, danas smo mi morali 2500 ljudi angažirati na drugoj zadaći, ali to pokazuje znanje, jačinu i fleksibilnost ovih sustava", rekao je Božinović.

Zagrepčani krenuli na Kvarner, popisuju ih na Kikovici, moraju u samoizolaciju

Iako se zadnjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van.

"To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih dana", kazao je Božinović.

Ipak, uvode se nove, rigoroznije mjere. "Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštovanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad", rekao je Božinović.

Što se tiče žrtava potresa, 15-godišnja djevojčica je još uvijek u kritičnom stanju. "Ukupno je 27 ozlijeđenih, od njih 18 teško, od kojih je pak 12 hospitalizirano", rekao nam je Božinović. 

U idućim danima napravit će se i financijski okvir za saniranje štete nastale potresom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!