Ostani doma
Koronavirus

ZARAZIO SE NA RADNOM MJESTU

Oboljeli od koronavirusa za RTL: 'Virus ne pita za godine. On može svakoga snaći'

U bolnici sam bio za vrijeme potresa koji je bio stresan za sve nas, kazao je 31-godišnji konceptualni umjetnik

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" već 15. dan s dijagnozom koronavirusa leži i 31-godišnji konceptualni umjetnik. Inače živi i radi u Berlinu, a  u Hrvatsku je došao na godišnji odmor. RTL-u se javio iz bolničkog kreveta. Kaže da se osjeća dobro, ali i poručio - ostanite doma!

"Moja pretpostavka je da sam zarazu pokupio na radnom mjestu u Berlinu kroz svakodnevnu komunikaciju, a simptomi koje sam imao su u biti svi oni manje više simptomi koji su do sada bili navedeni u medijima. Znači povišena temperatura, kašalj, drhtavica i bol u mišićima", kazao je za RTL oboljeli od koronavirusa Antonio Kiselić Ledinsky. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objasnio je kako mu izgleda dan u bolnici. "Budite se oko 6 sati ujutro zbog toga što morate obaviti prvo mjerenje temperature, nakon toga slijedi doručak i razbuđivanje. U sobi imam još jednog cimera koji je mojih godina, jako se dobro slažemo. Soba je mala, ali nam je dovoljna. Imamo lijep pogled na Medvednicu, na obronke Medvednice tako da nije loše", kazao je. 

VEZANI ČLANCI

"U bolnici sam bio za vrijeme potresa..."

"Virus realno ne pita za godište, on može svakog snaći. Zato je iznimno važno da se pridržavamo pravila i uputa civilnih službi kako bismo viralnost virusa suzbili na najmanji mogući broj", poručio je Kiselić Ledinsky. 

Prepričao je i kako je preživio veliki potres u nedjelju u Zagrebu. "U bolnici sam bio za vrijeme potresa koji je bio stresan za sve nas, ali i pacijenti i medicinsko osoblje su poprilično brzo i profesionalno odreagirali na prijetnju te smo jako brzo izašli iz zgrade na sigurno mjesto i ostatak dana proveli na zraku. To mi je baš godilo jer gotovo dva tjedna nismo izašli na svjež zrak i sunce tako da nam je taj trenutak bio i više nego potreban", rekao je i poslao poruku za kraj:

"Poruka svima je ostanite kod kuće, brinite jedni o drugima, nosite zaštitne mase. I mislite pozitivno jer i ova će kriza kao svaka druga proći". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!