Ostani doma
Koronavirus

SVEUČILIŠTE OXFORD

Iznimno priznanje! 'Hrvatska trenutno ima najstrože mjere s obzirom na broj zaraženih'

Iznimno priznanje! 'Hrvatska trenutno ima najstrože mjere s obzirom na broj zaraženih'
Damir Krajac/POOL/CROPIX

Zemlje koje su reagirale odmah nakon katastrofe u Italiji, a imaju relativno mali broj slučaja, našle su se na vrhu ljestvice

Sveučilište Oxford je objavilo svoj mjerač državnih mjera u borbi protiv koronavirusa, rangirajući zemlje prema hitrosti i visini reakcije na svaku novu promjenu.

Njihov indeks je kombinacija mjere koju je Vlada neke države propisala usporedno sa brojem zaraženih. Hrvatska trenutno provodi najrigidnije mjere na svijetu, prenosi Telegram.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promatraju se kriteriji kao što su zabrane putovanja, zatvaranje škola, zabrana javnog okupljanja i zabrana rada tvrtki te se uspoređuju s brojem trenutno zaraženih osoba.

Zemlje koje su reagirale odmah nakon katastrofe u Italiji, a imaju relativno mali broj slučaja, našle su se na vrhu ljestvice.

251314e296ad5385865be48c3e5b2ded.png?v=2Iza Hrvatske se nalaze Sirija i Srbija.

Osim mjera koje su trenutno na snazi, Stožer za civilnu zaštitu najavljuje još dodatnih restrikcija, a dosta polemike izazvao je prijedlog da Vlada ima mogućnost praćenja građana preko mobitela, bez ikakve kontrole.

Podaci prikupljeni na Sveučilištu će se nadopunjavati i nastojati ažurirati tablice u realnom vremenu s svakom promjenom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!