Ostani doma
Koronavirus

odluka od danas na snazi

Stožer popušta mjere: Otvaraju se neke trgovine na tržnicama i one koje prodaju građevinski materijal

Stožer popušta mjere: Otvaraju se neke trgovine na tržnicama i one koje prodaju građevinski materijal
POOL/FAH

'Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove', rekao je Božinović

Dokle god postoji linearni rast popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i sve optimalnije funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima, poručio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

''Naš rast je linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa", rekao je Božinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Prva odluka u tom smislu odnosi se na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su trgovine koje prodaju hranu i higijenske artikle, poljoprivredne ljekarne, i trgovine koje prodaju hranu za životinje i higijenske artikle', precizirao je Božinović.

Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, kako bi se što prije sanirala šteta nastala u nedjeljnim potresima.

''Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa. Nove odluke stupaju na snagu danas, a realno je za očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro'', zaključio je Božinović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!