Ostani doma
Koronavirus

STUDENTI PSIHOLOGIJE U AKCIJI

U inat koronavirusu: 'Na crne vijesti odgovaramo entuzijazmom i znanjem'

U inat koronavirusu: 'Na crne vijesti odgovaramo entuzijazmom i znanjem'
FB / Kako si?

Kako si? - umjesto ramena za plakanje nude uho za slušanje

Ima ih 18 i svi su studenti i studentice psihologije s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, polaznici i polaznice kolegija ''Psihički poremećaji - etiologija i dijagnostika'', pod vodstvom profesorice Nataše Jokić-Begić. Nakon prekida nastave preselili su se online i okrenuli svima koji trebaju psihološku pomoć ili savjet. Umjesto ramena za plakanje, oni nude uho za slušanje, a sve što ih zanima jest - kako si? 

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Crnim vijestima smo odlučili odgovoriti jedinim što možemo u ovom trenutku –  entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama koje smo stekli u dosadašnjem studiranju'', poručuju studenti i studentice koji su pokrenuli online platformu Kako si? i ispunili ju korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima za nošenje sa životom u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ako se pitate što vi time dobivate, spremno odgovaraju: 

• Psihoedukaciju - jer uz malo znanja iz psihologije sami sebi možete najbolje pomoći.

• Optimizam – jer je poticajan za imunološki sustav.

• Uho za slušanje (suvremena inačica “ramena za plakanje'') - jer katkad zaista zna biti teško.

• Informacije i ideje – jer dani u izolaciji znaju biti dugi i dosadni.

• Dobro društvo - jer je socijalna podrška najbolja zaštita psihičkog zdravlja.

Na njihovoj stranici Kako si? na Facebooku i webu Fakulteta svima zainteresiranima nude psihoedukaciju, optimizam, uho za slušanje, informacije, ideje i dobro društvo.

Zaprimili su već dosta upita i marljivo rade, a onima koji ovih dana na pitanje ''Kako si?'' odgovaraju: ''Titram'' kažu da ''to nije iznenađujuće, s obzirom na kombinaciju dviju velikih prijetnji koje nam um i tijelo doživljavaju u posljednje vrijeme. Napetost i uznemirenost su normalne reakcije kojima nas naša tijela spremaju za velike izazove, daju nam energiju i drže nas budnima. Kao posljedica toga moguć je osjećaj umora i 'slomljenosti'. Sve će se to prirodno smiriti za nekoliko dana''.

Nadamo se da će od pomoći u tome biti i njihovi novi članci, a do tada im se slobodno javite u inbox ili na mail kakosi@ffzg.hr

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!