Ostani doma
Koronavirus

borba protiv koronavirusa

Vlada odlučila na telefonskoj sjednici: Zatvaraju se pomorski granični prijelazi za promet putnika

Vlada odlučila na telefonskoj sjednici: Zatvaraju se pomorski granični prijelazi za promet putnika
Patrik Maček/PIXSELL

Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka

Vlada RH je u ponedjeljak radi zaštite građana od bolesti COVID-19 za vrijeme  epidemije, donijela Uredbu o zatvaranju stalnih graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika, te o odgađanju otvaranja sezonskih graničnih prijelaza.

Razvoj situacije oko koronavirusa pratite OVDJE. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na telefonskoj sjednici Vlada je, naime, dopunila Uredbu o graničnim prijelazima RH, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Radi zaštite hrvatskih građana od bolesti COVID-19, za vrijeme proglašene epidemije te bolesti, potrebno je zatvoriti stalne granične prijelaze za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu - i to Umag, Poreč, Rovinj, Mali Lošinj, Korčula i Ubli. 

Također, radi navedenih razloga potrebno je odgoditi otvaranje određenih sezonskih graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu (koji su se trebali otvoriti 1. travnja). Riječ je o graničnim prijelazima: Umag-ACI Marina, Novigrad, Sali, Božava, Primošten, Komiža, Hvar, Vis, Stari Grad na otoku Hvaru, Vela Luka i Cavtat. 

Kadrovske odluke Vlada, predloženi članovi Uprave INA-e

Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka.

Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. predlaže se imenovanje Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave toga društva, temeljem provedenog postupka na javnom natječaju, na razdoblje od pet godina. 

Radi isteka mandata razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Lučke uprave Zadar – Božidar Longin, Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin te Alen Rukavina. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća u novom mandatnom razdoblju imenovan je Božidar Longin, a članovima Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin i Alen Rukavina

Također, radi isteka mandata razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Lučke uprave Split – Joško Dvornik, Ante Bačić, Andrija Čaljkušić, Dražen Ivanušec i Željko Kuštera. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća u novom mandatnom razdoblju imenovan je Joško Dvornik, a članovima Stipe Čogelja, Andrija Čaljkušić, Dražen Ivanušec te Željko Kuštera

Imenovane su dodatne članice Službeničkog suda – Tihana Bokan, Ivančica Cvitanović, Dušanka Zastavniković Duplančić te Mirjana Rigljan

Radi isteka mandata s danom 6. travnja razriješen je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, te je ponovno imenovan ravnateljem temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na kojem je bio jedini kandidat, s danom 7. travnja 2020.                  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!