Ostani doma
Koronavirus

ORGANIZIRA HRVATSKA TVRTKA

Poziv programerima! Udružite snage i pomozite svijetu u borbi protiv koronavirusa

Poziv programerima! Udružite snage i pomozite svijetu u borbi protiv koronavirusa
Shutterstock

Za ovu subotu najavljen je globalni humanitarni Hackathon - DATA vs. CORONA

Santa Clara University i zagrebačka software i dizajn agencija Q agency zajednički organiziraju Hackathon DATA vs. CORONA kako bi pokušali pridonijeti rješenju trenutne pandemije. 

Programeri i inženjeri zajedno

Sama riječ "hackathon" tvorenica je riječi "hack" i "marathon", i veoma je poznata u IT industriji. Riječ je o događaju na kojem se skupe programeri i inženjeri i zajedno programiraju i rade na rješavanju postavljenog problema. Problemi su različiti: od izrade web stranice, mobilne aplikacije, softwarea, ili u ovom slučaju pronalaska rješenja za probleme koje imaju zdravstveni sustavi u borbi protiv koronavirusa. Hackathoni obično traju 24 sata i najčešći format je natjecanje među timovima, a na kraju se bira najbolje rješenje i pobjednički tim. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Q agency je već neko vrijeme u kontaktu sa Santa Clara Universityjem s ciljem  udruživanja na raznim projektima kako bi pomogli njihovim studentima, a hrvatski  developeri dodatno izučili analize velikih baza podataka. Suradnja je trebala početi ovo ljeto, no s obzirom na pandemiju koja je pokazala realnu potrebu raznih  zdravstvenih ustanova, bolnica te na kraju pacijenata za analitičarima i programerima,  brzo je organiziran globalni humanitarni Hackathon - DATA vs. CORONA.

Poziv svima 

Specifičnost obrade velikih količina podataka odnosno traženja smisla i povezanosti  među njima grana je znanosti koja zahtijeva veliko znanje. Uz to, stručnjacima je najveći problem u obradi podataka doći do njih. Srećom, o koronavirusu je trenutno dostupna golema količina podataka iz cijelog svijeta i pravi je trenutak iskoristiti tu priliku za učenje, analizu i najvažnije -  pomoć. 

Prvi dio je sam Hackaton koji počinje u ovu subotu, 4. travnja 2020., u 20 h po našem  vremenu. Sudionici će biti podijeljeni u timove kako bi što učinkovitije razvijali svoje  ideje za rješenje realnih problema za koje već znamo, kao i za one koji nam nisu poznati, ali su predviđeni kao mogućnost. Pobjednička ideja bit će potaknuta daljnjom  suradnjom svih sudionika i time se ulazi u drugu fazu koja traje dva tjedna.

Hrvatska tvrtka stoga poziva sve inženjere, znalce u području obrade podataka, ali i entuzijaste da im se pridruže u što većem broju u traženju rješenja. Prijaviti se možete na linku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!