Ostani doma
Koronavirus

više štićenika zaraženo

Povjerenica Doma za starije u Splitu: 'Ravnatelj Škaričić je u izolaciji, obavlja svoje dužnosti'

Tko je odgovoran za unošenje i širenje koronavirusa još nije poznato

Na povećanje broja novozaraženih utjecao je prodor virusa u dom za starije - 48 je sveukupno oboljelih, korisnika i zaposlenika, a nova testiranja su u tijeku. Tko je odgovoran za unošenje i širenje koronavirusa još nije poznato. Istraga traje, došle su i inspekcije dvaju ministarstava. 

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Helena Bandalović, povjerenica u Domu za starije i nemoćne osobe u Splitu, kazala je da su nakon prodora virusa uveli dodatne mjere zaštite.

"Radi se o 40 zaraženih korisnika i osmero djelatnika, neke nalaze još čekamo. Dobili smo još zaštitne opreme - rukavice, maske, vizire. Potpuna je dislociranost djelatnika u dva objekta....'', kazala je Bandalović.

Istaknula je kako u Dom na ispomoć u petak došlo sedam medicinskih sestara i liječnik koji će raditi u objektu u Vukovarskoj. Županija će financirati njegov rad.

''Ravnatelj Škaričić je u izolaciji, obavlja svoje dužnosti, mi smo u redovitom kontaktu, u smislu koordinacije. Zauzimanjem Ministarstva demografije dobivamo u utorak pojačanje u vidu njegovateljica i još medicinskih sestara'', rekla je Bandalović.

Na upit tko je trebao alarmirati epidemiologe o virusu u Domu, Bandalović kaže: ''I danas su tamo bila dva nadzora - Ministarstva zdravstva i Ministarstva demografije, odgovori će biti na razinih tih izvida. Ja na to ne mogu dati odgovor''.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!