Ostani doma
Koronavirus

gost rtl direkta

Bakić o borbi Švedske s virusom: 'Brojke pokazuju da napreduju dobro! Sve će zemlje uspjeti!'

'Nas sve čeka drugo poluvijeme, možda i treće. Mi smo prvu polovicu odigrali uspješno', kazao je Bakić

Švedska ima potpuno drukčiji pristup od svih drugih, mnogi se zgražaju nad njihovim pristupom koronavirusu, zovu ga i švedskim eksperimentom.

Dakle rade vrtići i osnovne škole, ali ne rade srednje škole ni fakulteti. Otvorene su teretane, i bazeni, normalno se može ručati u restoranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voze autobusi. Ljudima savjetuju socijalno distanciranje, i uzdaju se u njihovu disciplinu. A starijima od 70 preporučili su da ne idu nigdje.

Imaju 11 000 zaraženih i 1000 smrti. 

Da Šveđani nešto ipak rade dobro, misli poduzetnik Nenad Bakić koji je bio gost RTL Direkta. 

"Pisao sam jučer. O Švedskoj sam prenio brojke, oni napreduju dobro. Pozitivna vijest je bila da im je jako pao broj mrtvih tokom tri dana. Danas je to naraslo. Moje duboko uvjerenje je da će sve zemlje uspjeti. Najveće žarište u svijetu, država New York, je isto pred pobjedom. Nas sve čeka drugo poluvijeme, možda i treće. Mi smo prvu polovicu odigrali uspješno. Naš je zadatak ponoviti taj uspjeh u drugom poluvremenu. Čeka nas izazov otvaranja. Jako se veselimo tome da imamo sve veći primjer onih koji uspjevaju. Danci? Što ako su u pravu? Oni su procijenili da je puno više zaraženih, 30 do 80 puta, nego što su službene brojke i oni na tome smatraju da mogu otvarati škole", kazao je Bakić u Direktu i dodao da ako su oni u pravu da je i kod nas prokuženo više ljudi i da imamo veći stupanj kretati se u budućnosti. 

Privatni smještaj u Hrvatskoj dobitna karta?

Na pitanje o tome da je napisao da mu se ne sviđa to što se švedski pristup naziva neoliberalnim, rekao je:

"Ja mislim da je ovdje ideologija besmislena. U Švedskoj imao socijaldemokratskog premijera, imamo i Donalda Trumpa koji njih napada da su preagresivni. Ne treba uvoditi politiku u jedan praktičan pristup. Ja iskreno ne vjerujem da bi švedski pristup kod nas dao rezultate kao njihovi. Mi smo fantastični u svakom slučaju", naglasio je Bakić. 

Prokomentirao je i utjecaj ove krize na turističku sezonu u Hrvatskoj.

"Ne bi htio biti u cipelama onih koji odlučuju o mjerama. Procjene su da ćemo pasti 14 posto. Iskreno ne znam kako možemo pasti manje od 20 posto", naglasio je Bakić i dodao:

"Iako, smatram da postoje šanse da privatni smještaj u Hrvatskoj bude dobitna karta. Vjerujem da će naša Vlada pametno odigrati u jednoj kordinaciji s kontinentalnom Europom. Da ste Austrijanac, bi li radije došli u apartman gdje ste sami ili u hotel", rekao je na kraju Nenad Bakić

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!