Ostani doma
Koronavirus

INTIMA U DOBA KORONE

Dužnosnik otvoreno: 'Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks'

Dužnosnik otvoreno: 'Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks'
Shutterstock

Osobe koje nisu u vezi ili nemaju stalne partnere također bez straha mogu imati seksualne odnose tijekom krize

Direktor danske Uprave za zdravstvo Søren Brostrøm izjavio je da je dobro imati seksualne odnose tijekom pandemije koronavirusa te da to vrijedi i za one koji nisu u braku niti imaju stalnog partnera.

"Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks, ali prije svega siguran seks", rekao je Brostrøm.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je i da osobe koje nisu u vezi ili nemaju stalne partnere također mogu imati seksualne odnose tijekom koronakrize.

"Na našim web stranicama imamo praktične upute kako imati seksualne odnose tijekom pandemije ako niste u vezi", naglasio je danski zdravstveni stručnjak i time zapravo jasno dao do znanja da je upoznavanje potencijalnih seksualnih partnera moguće i u ovo vrijeme, no uz određena pravila.

Nije jedini koji se bavio ovom temom. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i zdravstvene institucije pojedinih zemalja imale su štošta za reći na temu seksa i koronavirusa. Zajednički zaključak jest da se koronavirus ne prenosi spolnim odnosom, ali se prenosi ljubljenjem.

"Seksualni odnos u vrijeme pandemije poželjan je samo ako je svaka strana dala svoj pristanak. I nikako se ne bi smjelo stupati u njega ako neka od osoba ima simptome koronavirusa", navelo je irsko Ministarstvo zdravstva još u ožujku.

Uz napomenu da i za vrijeme pandemije treba prakticirati siguran seks, ali i da kontracepcija ne može spriječiti širenje virusa. Naglašava se još jednom da koronavirus najlakše prelazi s osobe na osobu tijekom ljubljenja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!