Ostani doma
Koronavirus

borba protiv koronavirusa

HZJZ objavio preporuke za kazališta te dio kinooperatera

HZJZ objavio preporuke za kazališta te dio kinooperatera
Shutterstock

HZJZ je večeras objavio upute za kazališta te dio kinooperatera

"Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija", naziv je dokumenta objavljenog u petak navečer.

"Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, odlazak preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razmak od dva metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni", stoji u preporuci.

"Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba", stoji u sljedećoj preporuci.

Valja naglasiti da se preporuke ne odnose na multipleks kina u sklopu shopping centara, oni još ne otvaraju.

Preporučuju se izvedbe na otvorenom.

"Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar, te ograničiti ulazak najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeža mjesta", kaže preporuka.

"Preporučuje se da posjetitelji ulaze jedan po jedan na način da prvi koji ulazi zauzima najudaljenije mjesto u gledalištu, gledajući od ulaza, i tako po redu. Preporučuje se razmak među posjetiteljima od najmanje 1,5 metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak posjetitelja organizira tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prvi izlazi posjetitelj najbliže izlazu. Posjetitelje treba podsjetiti da i nakon završetka programa drže distancu, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima. Preporučuje se regulirati izlazak izvođača poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan, uz izbjegavanje susreta s publikom", spominje se u preporuci. 

Detaljnije možete pronaći OVDJE. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!