Ostani doma
Koronavirus
SITUACIJA IZ MINUTE U MINUTU

Trump zaprijetio: 'Otvorite crkve i sinagoge, Americi treba više molitve'

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu na jednome mjestu

U Hrvatskoj su 2243 osobe zaražene koronavirusom. Novooboljelih unutar 24 sata je šest. 

Preminule su dvije osobe te ih je dosad u Hrvatskoj 99.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bolesne su još 133 osobe. 

U svijetu je više od 5,1 milijun zaraženih i više od 330.000 umrlih. 

Ključni događaji

novi događaji ()

prethodni

Učitaj nove događaje ()

Trump kaže da savezne države moraju dopustiti održavanje misa

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je u petak od saveznih država da ponovno ovaj vikend dopuste održavanje vjerskih obreda, nakon što su crkve zatvorene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

Trump je iz BIjele kuće usmenim nalogom proglasio crkve "nužnim" djelatnostima, što znači da mogu biti otvorene tijekom pandemije.

Svi koji ulaze u Ujedinjeno Kraljevstvo morat će u 14-dnevnu karantenu

U Ujedinjenom Kraljevstvu će od 8. lipnja za sve koji dolaze iz inozemstva biti obvezna 14- dnevna karantena, rekla je u petak britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel, kako bi se spriječilo širenje zaraze novim koronavirusom.  

Beroš: Mjere nisu relaksirane zbog izbora

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je odlučno odbacio teze da su mjere, uvedene zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, relaksirane zbog parlamentarnih izbora.

 „Apsolutno ne, one su posljedica dobre epidemiološke situacije i činjenice da ne možemo živjeti zatvoreni“, rekao je Beroš za RTL.

Više pročitajte OVDJE

Splitski KBC: Najavljeno vraćanje bolničkih odjela s Firula na Križine

Zamjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić najavio je u petak da se od ponedjeljka u bolnicu na Križinama vraćaju odjeli koji su zbog pandemije koronavirusa bili premješteni na Firule kako bi se bolnica na Križinama osposobila za prijam bolesnika zaraženih koronavirusom.

Italija bilježi manju dnevnu smrtnost od Covida-19

Talijanska civilna zaštita je u petak objavila da je u toj zemlji zabilježeno 130 novih smrtnih slučajeva od covida-19, 26 manje nego prethodnog dana, dok je broj novih slučajeva zaraze s 642 u četvrtak narastao na 652 u petak. 

Ukupan broj smrtnih slučajeva od izbijanja zaraze 21. veljače trenutno iznosi 32.616, priopćila je talijanska civilna zaštita, što je treći najveći broj u svijetu, nakon SAD-a i Velike Britanije.

Španjolska dopustila ugostiteljstvo na otvorenom u Madridu i Barceloni

Karantena će od ponedjeljka biti olakšana u Madridu i Barceloni, kako bi se dopustio rad ugostiteljskih objekata na otvorenome, te okupljanja do deset ljudi, dok broj zaraza covidom-19 značajno pada, objavila je u petak španjolska vlada.

Mjere će biti olakšane još i više u drugim regijama u kojima živi oko pola španjolske populacije.

Hidroksiklorokin bi mogao biti štetan za oboljele od covida-19

Lijek za malariju hidroksiklorokin, koji u prevenciji koronavirusa koristi američki predsjednik Donald Trump, dovodi se u vezu s povećanjem smrtnih ishoda od covida-19, tvrdi se u studij stručnjaka objavljenoj u medicinskom časopisu Lancet.

Afrika prešla prag od 100.000 oboljelih

Više od 100.000 slučajeva novog koronavirusa službeno je registrirano u Africi, što odražava samo dio stvarnosti zbog nedostatnih kapaciteta testiranja u brojnim zemljama, prema podacima koje je skupila agencija France presse na temelju službenih informacija.

Koronavirus gotovo zaustavio turski turizam u travnju

Turski turizam gotovo je stao u travnju zbog pada broja stranih posjetitelja za više od 99 posto pod utjecajem ograničenja putovanja kako bi se suzbila pandemija koronavirusa.

Austrija planira opsežno testiranje zaposlenih u hotelima na koronavirus

Austrija planira značajno proširiti testiranje na koronavirus s fokusom na zaposlene u hotelima kako bi privukla što više inozemnih gostiju i potisnula nezgodna sjećanja na masovno širenje zaraze u mondenom skijalištu.

Učitaj prethodne događaje

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!